Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.09.2009 13:37 - Нелепа извънредна ситуация - хората не могат да купуват и да се ваксинират с грипна и свинско-грипна ваксини едновременно
Автор: apollon Категория: Изкуство   
Прочетен: 3587 Коментари: 3 Гласове:
6

Последна промяна: 23.09.2009 15:02


Димитър Георгиев - Даков
За жалост медицинските среди мълчат, ослушват и са оставали този път население в пълно неведение, ръководени от стария принцип "всеки да се оправя кой както знае".
Истината е, че в новата епидемиологична ситуация на 2009 година хората не могат и не трябва да се имунизират едновременно с двете ваксини, тъй като това значително увеличава риска от алергичен шок, хипотония, кожни алергични реакции и колапс. Това не е по правилата на медицинското изкуство. Освен това ако човек реши да се предпази само от обикновенните грипните вируси със стандартната за това ваксина (Инфлувак, Ваксигрип), разчитайки че няма да заболее от свински грип, рискът от зараза със свински грип остава и той няма да е напълно защитен, с което ваксинацията за грип остава недостатъчна. Ако човек реши, че си заслужава да направи ваксинация към значително по-опасния свински грип, той отново има риск да заболее от обикновен грип въпреки евентуалната зараза със свинки грип, защото двата вируса са имунологично независими. На всичкото отгоре в тази сложна обстановка, когато се очаква обикновеният и свинският грип да се слеят и да доведат до нов хибриден щам на грипната зараза, едновременната ваксинация срещу свински грип и "обикновен човешки" грип също няма да има 100 процентова защита било то ако ваксинацията се направи дори сега.
Хората трябва да знаят, че минималният маскимално бърз позитивен ефект от ваксинацията с грипна ваксина настъпва едва след 5-ия ден от ваксинацията - това е минималния срок в имунните клетки развиват своите имунокомпетентни свойства към таргетните ваксинални белтъци.
Изходът от тази напълно безизходна ситуация този път идва от България, в която единствено в целия свят се произвежда ефикасен, научно доказан препарат за лечение и профилактика на човешкия грип. Той е стандартизиран екстракт от корените на червения кръвен здравец. Изследвания на БАН в края на миналия век напълно доказаха ефективността на медикамента, която е сравнима с тази на Тамифлу. При това медикачента е базиран изцяло на безвредни натурални съставки от рода на полифенолни комплекси. Те по химичен път в качеството си на повърхностно активни вецещества -ПАВ, пречат и възпрепятстват свързането на вирусните белтъци с клетъчните мембрани, с което минимизират ефектите от грипната инвазия и съдействат за ефикасна профилактика. Едно от допълнителните действия на полифенолните комплекси в медикамента от кръвен здравец е, че те изменят пространствената конформация и структура на вирусните повърхностни белтъци. България е единствената страна в света, която на базата на изследванията на БАН произвежда това лекарство за имунна стимулация, противоракова и противогрипна профилактика. 
Моят съвет, който мога да дам на хората е, че е безсмислено да се ваксинират с две ваксини - грипна и свинско-грипна едновременно, тъй като рисковете въпреки тази комбинирана ваксинация остават. Населението може да използва други консерватични средства за профилактика, които са по своя фармаколоичен път на действие имат еднаква ефективност и за двата вида грипни вируса - това са Тамифлу и Герисан.

Снимки и рисунки на грипни вируси:

image
imageimage
Най-вирулентни са повърхностните вирусни белтъци, които имат силен адхезионен капацитет и лесно правят контакт с гостоприемниковите клетки на човека. Те са като куки, с които грипния вирус се захваща и акостира на борба на човешкия кораб. Този абордаж може да бъде и фатален .
image
image




Тагове:   Могат,


Гласувай:
6



1. iliada - Аpollon!:)
23.09.2009 16:52
Напълно съгласна с написсаното ,а темата е даже и богато илюстрирана ,това много ми допадна !
Въпроса ми е дали е добре въобще да се ваксинират всички застрашени или само някой групи от тях с препоръчаните ваксините и ако да ,с коя от тях е за предпочитане имайки в пред вид характера на заболяването и неговото лечение.
цитирай
2. анонимен - naivno
27.12.2009 16:34
пълна глупост е да очаквате истински резултати от официални източници получаващи пари за това
цитирай
3. анонимен - kakto vinagi-dobre podnesena n...
27.04.2010 03:32
kakto vinagi-dobre podnesena nauchna informaziia.Blagodaria i za xubavata pesen
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: apollon
Категория: Изкуство
Прочетен: 14495280
Постинги: 5337
Коментари: 10423
Гласове: 19325
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930