Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.09.2009 09:50 - Хранителните боклуци на една бременна
Автор: apollon Категория: Изкуство   
Прочетен: 1314 Коментари: 3 Гласове:
4

Последна промяна: 10.09.2009 09:54


Тя бе бременна, но това не й пречеше да вършее и опасва навсякъде само най-вредната и грозна храна, която намери. В новата ситуация бе спряла да пуши - и това направи с известно закъснение. Въпреки, че бе бременна, заради вълнението й се налагаше да успокои своите мисли с една-две цигарки на ден. Тя не знаеше какво значи супа и готвена храна. Презираше тези сръбливи и капещи яденета, защото с двете си ляви ръце я бе страх да не се накапе. Просто не обичаше да върви по улиците накапана. Чат пат когато я мързеше да глади, а майка й не беше я изгладила, си позволяваше да ходи по улиците неизгладена, но това бе защото тя ценеше своите ръце, мразеше гладенето и щадеше своя мързел. Три основателни причини, за да облича фабрично намачканите си дрехи, превърнали дефекта в ефект.
Освен че миризмата на готвено я отблъскваше, тя не консумираше никакви плодове. За нея бяха някакво странно табу. Може би заради това не можеше да си обясни странния запек, който бушуваше в нея. Но положението със зеленчука не беше по различно. Когато видеше резен домат в сандвича, тя го изхвърляше, за да остане само майонезата, зелето и месото. По цял ден набиваше парчета пица, от която махаше целия зарзават и дюнери, които третираше по същия начин. Всъщност тя постъпваше правилно предвид отровите, които се намираха във зеленчуците, но които също така бяха в солидна доза и в месото. От отровите най-много предпочиташе пушените неща - пушен кашкавал, пушено топено сирене, пушен шпек, пушен кренвирш, пушено филе, пушен тлъст свински врат, пушена риба дори. Някак пушеното й напомняше на мириса на разпалени дървета и скара в гората, спомен от нейното щастливо детство. Може би бе твърде разтревожена от страха си към родовия процес. Имаше силен панически страх, който не можеше да избие от главата си. Губеше дори понякога разсъдък и така нямаше как да мисли за нуждите на своето дете. Още преди да роди, тя си представяше как спира да кърми своето бебе, за да не станат твърде увиснали гърдите й, защото иначе щаха да й тежат като два воденични камъка през целия й живот.
Но тя не бе сама в това свое начинание. Цяла армада от майки правеха същото, защото така беше модерно.




Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. strannica - ...
10.09.2009 10:06
Наскоро поради някаква кампания за кърменето имаше доста дискусии, някои вопли бяха: защо трябвало да се обяснява на жените, че трябвало да си кърмят детето - то това си било инстинктивно заложено в жената - да се старае да прави това, което к най-полезно за детето й.
Да, ама не - като показва реалността.
Най-голямата беда на всички тези "модерни" момичета е, че майките им са невежи. И са "изпуснали" първите им седем години, както и не по-малко важния период от зачеването до раждането им....
И така - от поколение на поколение....
Невежество+егоизъм винаги дават отвратителни плодове.
цитирай
2. apollon - Егоизъм + невежество = лошотия с ...
10.09.2009 10:12
Егоизъм + невежество = лошотия с идиотия


много добър коментар Странница - поздрави
цитирай
3. apollon - да не говорим, че има бременни, к...
10.09.2009 10:15
да не говорим, че има бременни, които не спазват никакъв режим и дори пият алкохол без дори да им мигне окото, а мъжете им присклюпят като госпожички.
Вчера например една такава бременна ми проглуши ухото, защото сле няколко сръбвания ми говореше в ушната мида и още ми кънти главата.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: apollon
Категория: Изкуство
Прочетен: 14469904
Постинги: 5335
Коментари: 10421
Гласове: 19320
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031