Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.09.2009 10:37 - Двата най-смешни и грозни символа на Пловдив - с доказателства и снимки
Автор: apollon Категория: Изкуство   
Прочетен: 3311 Коментари: 2 Гласове:
4

Последна промяна: 28.03.2014 06:51


Моля прокуратурата да повдигне обвинение срещу отговорните длъжностни лица за споменатите тук безбожно скъпи паметници, с което ощетен бюджета на общината.
Срам и позор. Мисля си, че някой добре платен и подкупен архитект и скултор иска да орезили гланите улици на Пловдив. Мен честно казано тези творения на изкуството ме отблъскват и не мога да ги приема за красиви, в който и да е аспект.
Все съм виждал статуи и композиции, но подобни пикаещи творения туриста няма никъде другаде да види освен в Пловдив. Из главните улици можете да забележите пикаещи паметници на културата.
Може би туристите се чудят какво му става на Пловдив. Може би това се дължи на факта, че архитектите на града изцяло са преминали на другия бряг. Не стига, че славния император Калигула от древността е построил в центъра на града свое гей заведение, носещо неговото име, но и сега точно по средата на главната е изтипосан един огромен мъжки член от желязо, от чийто център това чудо на изкуството и архитектурата непрекъснато и целодневно си пикае вода, която дори пръска минувачите.
Но това не е всичко.  В центъра на площад централен, архитектите са изпраскали огромна футуристична статуя, която удивително много прилича на огромен анален пръстен. Може би архитектите на града имат предвид да провеждат обучение на младежта по улиците за анатомията на човека. Не знам какви са и плановете на общинарите  по този въпрос, но очевидно от догодина те смятат да превърнат града в столица на сексуалната култура в България, щом разрешават такива посмешищни статуи да красят града. 
С парите на данъкоплатците общинарите са отпуснали над 100000 лева за тези гротескни атрибути на града. Отделните неръждясващи сегменти на двете композиции са изрязвани с мощен руски лазер, за могат статуите да придобият сегашния си завършен и чудовищен вид.

Някой ще попита, а защо те са символи на Пловдив. Всяка статуя отразява част от историята на даден град и построяването й вече се превръща като част от историята на града.

Не мога да бъда възхитен и от това грозно квазимодище. Ако бе такава модата гърците нямаше да правят статуи на най-добрите сред гърците и да ги сравняват с боговете.
imageimage

Ето я прословутата халка, от която като скункс изтичат струите на мускусните жлези на животинката.
image
imageimage
А ето го и кръстеното от мен "Пикаещо чудовище". Снимано е в момент когато пикочния мехур на съоръжението се е изпразнил, но ако внимателно се вгледате, ще видите мокрите следи по пътеката за минувачи, където е пръскало, докато е имало зор.
image
А ето този Пловдив вече го няма. Не ви ли прилича всичко това на истинска форма на варварство.
image

Който не желае подобни символи или пък ги обожава за своя град, може да пише свободно за мнението си.



Тагове:   пловдив,


Гласувай:
4



1. анонимен - псевдоархитектура
07.09.2009 15:48
не е ли по добре всички тези "паметници на културата" да бъдат изметени и на тяхно място се поставят произведения на истински скулптори.
цитирай
2. анонимен - "огромен анален пръстен"
07.09.2009 16:42
Отива един при психолог и оня му показва окръжност и го пита на какво му прилича. Пациентът отговаря "На пу..а".
Психологът му показва триъгълник и пак го пита, а пациентът пак отговаря, че му прилича на "На пу..а".
Психологът му показва квадрат, а пациентът недоволен (точно като тебе) му казва "А бе, докторе, ти си страхотно извратен човек."

П.П. А, бе вие блогърите, кога ще се научите да използвате собствени снимки, а не да взимате снимки и то без да цитирате откъде са, както е законът!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: apollon
Категория: Изкуство
Прочетен: 14525001
Постинги: 5337
Коментари: 10427
Гласове: 19331
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930