Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.08.2009 16:26 - Лъжата, която твърди, че Кирил и Методий са автори на кирилицата
Автор: apollon Категория: Изкуство   
Прочетен: 4520 Коментари: 7 Гласове:
4

Последна промяна: 12.08.2009 22:33


България имаше един единствен образован мъж в древността след Аспарух (сам той отлично образован след баща си Курт) и това бе Симеон - факт, признат с половин уста и от самите гърци с прозвището хемиаргос - полугрък. След допускането на Симеон в Магнаурската школа по повод отдавна планираната идея за превземане на българите, посредством техния суверен владетел, гърците повече няма да повторят грешката си да допуснат някой българин до своите книжа. Но и от това не е имало дълготрайна полза, защото турците изгарят голяма част от библиотеките на Константинопол и една малка част от тях след острите събития на капитулация са спасени в Атон. Дотова е довел вечния антагонизъм между двете наследниците на дветедържави, който продължава и до днес.
След бягството на учениците на Кирил и Методий и приемането им в България, цялото дело на Кирил и Методий във Великоморавия е затрито от немските пропапски настроени свещенници. Как тогава да твърдим, че учениците пренасят азбуката на българите и славяните, когато официално само глаголицата е дело на Кирил и Методий.
Криейки всички възможни източници относно глаголицата ромеите тръбят, че тя е дело на Кирил. Никъде в свои думи той не казва да е измислил нещо ново. Вземайки опит от език на куберите, разположени край Солун, Константин Кирил проповядва своите преводи в Панония, не за да даде нова азбука на славяните, а да покори книжовно и богослужебно тамошни маджари и българи и да ги приобщи към Византия, вместо да ги остави да се подчинят на волята на папата. По това време аспаруховите българи отдавна са приели Исус Христос за техен Бог. Изостанали в религиозно значение, борбата за тяхното богослужение се води между Византия с дипломатите и Кирил и Методий и Рим с продкрепата на немското духовничество.
Дори веднъж ромеите не признават, че Константин само преписва прабългарските руни в таблица и неговия лингвистичен принос е в превода на библейските евангелия на езика, който се говори както в Панония, така и България. Кирил и Методий и учениците им осъществявали превода на книгите по богослужение и осъществявали на дело законите на апостолизма и на вселенските събори от гледната точка на цариградската патриаршия. Преводаческата дарба на византийските книжовници е използвана от Симеон чрез привличане на учениците на Кирил и Методий, който за втори път след Крум се опитва да присъедини еднаквоговорящия панонски етнос към границите на своята мегадържава. Неуспял както с пълното им приобщаване (тогамашните маджари са се гордеели, че потомци на великия Атила), така и с тяхното цялостно присъединяване към България, Симеон приема изгонените панонски ученици на Кирил.
Кирил не отива в Симеонова България, защото подчинена вече на християнството, цариградската епаршия държи богослужението и разбирането на евангелието в ръцете си, несвеждайки знанието и разбирането на богослужебните книги. Можем да си представим колко голяма е била подлостта на тези по-скоро политически книжовници.
По късно, особено след византийското 100-годишно иго, ромеите втълпяват приноса им за развитието на българската писменост на Кирил и Методий.
Обвито в смъртна омраза делото на Симеон и на Климент остава в пълна омраза. Няма друг по-мразен от ромеите бълграски цар, който се е наричал техен владетел и василевс.
Няма друга страна по света, която за своята писменост всяка година да отдава почит на чужди и неистински глави, а да не признава труда и делото на собствените си чеда - Симеон и Климент, по създаването на напълно нова азбука, дело на Преславската школа. Просто няма на света друга такава.

В името на цялото ми българско достойнство вече не издържам и искам отговор за историческата безотговорност на "цялото историческо българско войнство" къде и как можаха да крият истината до ден днешен. Имат ли очи. И имат ли достойнство. Аз вече не издържах да спотайвам историческата истина и намерената за самия мен лична правда.

Не българския народ се е научил на четмо и писмо от византийците, нито пък от гърците, а те самите като са завидяли на древната история и като са превели библията на нашите руни, са поискали да скрият истината.


Ето и фактите: Графическите особености на знаците отразяват цялата гениалност на Симеон да борави с различните езици и да отбере най-лесните символи за създаването на кирилицата, която всъщност е симеоница и дори преди нея няма никаква клементица(това е номинално, несъществуващо понятие без покритие и съпътстваща фактология). Целият труд по симеоницата е дело на Симеон и на неговите ученици, а учениците на Кирил от Великоморавия само помагат в тежката книжовна работа по препис и превод. Затова е бил толкова силен стремежа на Симеон да бъде удостоен с славата на василевс на ромеите, защото това е щяло да бъде неговото морално превъзходство пред противника.
Все пак противникът в лицето на ромеите е съумял да активира дейността на Симеон. Противникът е по-добър приятел от злия враг.
Руните разкриват как основните елементи на симеоницата Симеон взима от прабългарската таблица. Безспорно емиаргосът (полугръкът) Симеон през 878 е могъл да се запознае с превода на руните в глаголица. Безспорно този книжовен успех на магнаурската школа е бил и на достоянието на Симеон в школата. Тези готови знания, той пренася в своята собствена Преславска школа, за да създаде симеоницата.
За жалост книжнината на преславската школа следва съдбата на Константинополската. Унищожена е поголовно от турците. Там биха били всички отговори - най-точните и правдивите. Днес ние издигаме двама гръцки философи като наши светци, макар да не са наши, като наши учители, макар делото им да е също ярко, но да не е било нито по нашите земи, нито реализирано от тях самите. Такова лицемерие, лъжа и схизма в едно общество аз не съм виждал другаде.

 

image Прабългарски рунически знаци



Гласувай:
4



1. lado - Евентуалният автор на азбуката ни е ...
12.08.2009 16:37
Евентуалният автор на азбуката ни е Курил от Кападокия - 4-ти век, а не братята, които са били 7 и кирил е бил най-малкият, и е бил Кирил само последните 50 дни от живота си, житията на Кирил и Курил са събрани в едно и от там става голямото объркване.Трябва да се четат първоизточниците..
цитирай
2. lado - В град Солун имаше един благороден и ...
12.08.2009 16:41
В град Солун имаше един благороден и богат мъж на име Лъв, който заемаше друнгарска длъжност под властта на стратег. Той беше благоверен и праведен и спазваше напълно всички божи заповеди, както някога Йов. Като живееше със съпругата си, родиха му се седем деца6, от които най-малкият, седмият, беше Константин Философ, нашият наставник и учител. Когато майка му го роди, дадоха го на дойка да го кърми; но детето никак не искаше да поеме чуждата гръд освен майчината си чак докато беше откърмено. Това стана по божия промисъл – за да бъде добрата издънка от добър корен отхранена с чисто мляко. След това тези добри родители решиха да не се събират вече, въздържайки се помежду си; и така преживяха в Господа като брат и сестра 14 години, докато ги раздели смъртта, без никак да нарушат обета си.

- Още в началото се разбива мита за „солунските двама братя" и се оказва, че братята са седем. Освен това при последното отроче (Константин) нещата не са съвсем наред със здравето за което се тревожи и майката. Това несъмнено има отношение към това философа да почине още на 42г. възраст.
http://forum.liternet.bg/index.php?option=com_fireboard&Itemid=28&func=view&catid=77&id=1973#1995
цитирай
3. apollon - съгласен съм на всички версии, само ...
12.08.2009 16:43
съгласен съм на всички версии, само не и че Кирил и
Методий са автори на кирилицата
цитирай
4. lado - Не настоявам, просто казвам, че ...
12.08.2009 17:34
Не настоявам, просто казвам, че трябва да се търси, а че лъжата и манипулацията е навсякъде, това е ясно! Както е ясно ,че тези братя не са създателите - те са имали свояата роля, но тя е друга!
цитирай
5. lado - Има и един Улфила - епископ, изна...
12.08.2009 17:38
Има и един Улфила - епископ, изнамерил букви за гетите(готите) и превел част от библията на гетски - 4-ти век, обаче нищо не е достигнало директно от него - сведенията са от други лица, и не е ясно как е изглеждала тази писменост
цитирай
6. анонимен - ?
12.08.2009 17:59
Guys,
добре знаете, че историята винаги се пише от победителите. А истината - тя винаги е някъде там, в здрача...
цитирай
7. apollon - Радвам се, че моето мнение, макар и ...
12.08.2009 21:44
Радвам се, че моето мнение, макар и да не е гланцирано, напудрено и оформено литературно - адски много презирам помпозната словесност, ви кара да търсите моята логика, ви кара да мислите за истината, буди вашите умове и съзнание.
Приемам всички мнения на изказалите се дотук. Пишат ми хора, които настина ги боли за истината. Благодаря и на Панацея, която не се обиди, а напротив - държа се мъжки. Панацея - приятно съм изненадан от теб. Правиш ми много добро впечатление - мога да кажа, че след като можеш да приемеш чужда критична гледна точка, която наистина е точно против твоята, то ти си изключителен човек. Вярвам го. Благодаря и на Ладо за неговите коментари. Остава заедно да търсим истината.
Важно е човек да не чете нито евангелието, нито историята със слепи и затворени очи, защото дори Историята, - тази, която се разказва и преправя е подчинена в най-голяма степен на логиката и на математиката, казано разбира се в най-общ план.
Какво може да се направи ме пита Панацея?
Единственият изход е създаването на общославянски център за събиране цялата църковна литература на Балканите и Русия от тези страни, които желаят да сътрудничат, но сами разбирате, че това решение няма да бъде само културен феномен, то е и политическо. А щом ще бъде политическо, то ще бъде и по понятни причини дозирано омърсено.
Най-голямата пазителница на тайни е Ватикана за Запада и Атон за изтока.
За да могат историците да боравят с верни източници, а и всеки запален по историята сам да проверява своите гледни точки и хипотези е нужно независими институции с граждански характер да управляват техните библиотеки и книги. Нужно е всеки исторически източник да бъде намерен в базата данни на специализирани сайтове.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: apollon
Категория: Изкуство
Прочетен: 14464716
Постинги: 5335
Коментари: 10421
Гласове: 19320
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031