Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.08.2009 22:31 - Великата лъжа, наложена през византийското робство
Автор: apollon Категория: Изкуство   
Прочетен: 6210 Коментари: 8 Гласове:
3

Последна промяна: 24.02.2011 15:14


Знам, че ще бъда изяден до костите си, знам, че щеспечеля целия ви гняв. Но просто няма начин вече да се сдържам.



image
image Глаголицата
   

Криейки всички възможни източници относно глаголицата ромеите тръбят, че тя е дело на Кирил. Никъде в свои думи той не казва да е измислил нещо ново. Вземайки опит от език на куберите, разположени край Солун, Константин Кирил проповядва своите преводи в Панония, не за да даде нова азбука на славяните, а да покори книжовно и богослужебно тамошни маджари и българи и да ги приобщи към Византия, вместо да ги остави да се подчинят на волята на папата. По това време аспаруховите българи отдавна са приели Исус Христос за техен Бог. Изостанали в религиозно значение, борбата за тяхното богослужение се води между Византия с дипломатите и Кирил и Методий и Рим с продкрепата на немското духовничество.
Дори веднъж ромеите не признават, че Константин само преписва прабългарските руни в таблица и неговия лингвистичен принос е в превода на библейските евангелия на езика, който се говори както в Панония, така и България. Кирил и Методий и учениците им осъществявали превода на книгите по богослужение и осъществявали на дело законите на апостолизма и на вселенските събори от гледната точка на цариградската патриаршия. Преводаческата дарба на византийските книжовници е използвана от Симеон чрез привличане на учениците на Кирил и Методий, който за втори път след Крум се опитва да присъедини еднаквоговорящия панонски етнос към границите на своята мегадържава. Неуспял както с пълното им приобщаване (тогамашните маджари са се гордеели, че потомци на великия Атила), така и с тяхното цялостно присъединяване към България, Симеон приема изгонените панонски ученици на Кирил.
Кирил не отива в Симеонова България, защото подчинена вече на християнството, цариградската епаршия държи богослужението и разбирането на евангелието в ръцете си, несвеждайки знанието и разбирането на богослужебните книги. Можем да си представим колко голяма е била подлостта на тези по-скоро политически книжовници.
По късно, особено след византийското 100-годишно иго, ромеите втълпяват приноса им за развитието на българската писменост на Кирил и Методий.
Обвито в смъртна омраза делото на Симеон и на Климент остава в пълна омраза. Няма друг по-мразен от ромеите бълграски цар, който се е наричал техен владетел и василевс.
Няма друга страна по света, която за своята писменост всяка година да отдава почит на чужди и неистински глави, а да не признава труда и делото на собствените си чеда - Симеон и Климент, по създаването на напълно нова азбука, дело на Преславската школа. Просто няма на света друга такава.

В името на цялото ми българско достойнство вече не издържам и искам отговор за историческата безотговорност на "цялото историческо българско войнство" къде и как можаха да крият истината до ден днешен. Имат ли очи. И имат ли достойнство. Аз вече не издържах да спотайвам историческата истина и намерената за самия мен лична правда.

Не българския народ се е научил на четмо и писмо от византийците, нито пък от гърците, а те самите като са завидяли на древната история и като са превели библията на нашите руни, са поискали да скрият истината.


Ето и фактите: Графическите особености на знаците отразяват цялата гениалност на Симеон да борави с различните езици и да отбере най-лесните символи за създаването на кирилицата, която всъщност е симеоница и дори преди нея няма никаква клементица(това е номинално, несъществуващо понятие без покритие и съпътстваща фактология). Целият труд по симеоницата е дело на Симеон и на неговите ученици, а учениците на Кирил от Великоморавия само помагат в тежката книжовна работа по препис и превод. Затова е бил толкова силен стремежа на Симеон да бъде удостоен с славата на василевс на ромеите, защото това е щяло да бъде неговото морално превъзходство пред противника.
Все пак противникът в лицето на ромеите е съумял да активира дейността на Симеон. Противникът е по-добър приятел от злия враг.
Руните разкриват как основните елементи на симеоницата Симеон взима от прабългарската таблица. Безспорно емиаргосът (полугръкът) Симеон през 878 е могъл да се запознае с превода на руните в глаголица. Безспорно този книжовен успех на магнаурската школа е бил и на достоянието на Симеон в школата. Тези готови знания, той пренася в своята собствена Преславска школа, за да създаде симеоницата.

image Прабългарски рунически знаци




Гласувай:
3



1. анонимен - тезата я бива!
08.08.2009 22:42
дай фактите!
позд!
цитирай
2. apollon - фактите - http://bglog. net/...
08.08.2009 22:44
фактите -
http://bglog.net/BGLog/13792
цитирай
3. анонимен - Боже, колко мъка има по този свят, ...
08.08.2009 22:52
Боже, колко мъка има по този свят, Боже!

Симеон е наричан "полугрък". Възпитаник е на Магнаурската школа. Какво е научил там, най-добре личи от живота и делата му, които докарват народа до просешка тояга. Непрестанни опити да направи от Римската империя и България една империя, идеята за което му е втълпена в Константинопол. Всъщност, баща му Борис започва това, което накрая осъществява Василий II - унищожаване на българската държава и попадане на административните области под пълната власт на империята. Точно Симеон и учениците са тези, чиито преводи от гръцки допринасят за налагане на "християнството" - опорочената версия на Учението на Сина. Точно благодарение на тях в България плъзват гръцките попове и краят вече е предизвестен.
цитирай
4. apollon - чудесна анонимна глупост - що не си покажеш анонимната мутра
08.08.2009 23:00
Вярно е, че Симеон води преговори с римския папа и то е заради неговата собствена схизма по кой път на християнството да поеме, тогава когато Византия го държи в собствената му изолация, извивайки му ръцете с липсата на християнско богослужение и разбиране. Именно на миролюбивия и образован симеонов син Петър, трябва да дължим 30-годишния мир от 930 до 970. Цели шестдесет години незапомнен растеж, в който се забогатява болярството и възниква крепостничеството, една от модерните икономически тенденции в Европа. Не съм чувал поголяма глупост от последния анонимен коментар и както и по-голяма неаргументирана клевета за делото на Симеон.
цитирай
5. apollon - Ето и още лицемерен, напудрен, н...
08.08.2009 23:05
Ето и още лицемерен, напудрен, направо свеж блог украсил себе си с една лъжа

http://panazea.blog.bg/?vote
цитирай
6. apollon - Азбука Булгарика Преславензис...
08.08.2009 23:16
Азбука Булгарика Преславензис

Д.Г.
Азбука родена от експанзия
на ромеи фарисеи от Византия,
а после бе за етноси гаранция,
за вечния живот и дух
в езичната културна хегемония.
Плебеите, илотите и робите
нарекоха те с чужда дума -
за византийска слава
и папска наслада.
Макар Симеон да беше демиурга
и Климент архитекта
на твойта пъстра и духовна дреха,
ушита с исполински труд и вяра
превъзхождащ тези на Сизифа
- на Преслав елита и цвета.
Била си Кирилица,
после Климентина,
но не нарече никой
твойто чисто име
на твойте горди синове.
И не окъпа никой
твойто свято име,
в истина родена
от българска душа.
Ти не си глаголица,
а жива плът
от наш'та реч
и дух,
и дъх.

за сведение писано е отдавна - може би края на 2008
цитирай
7. анонимен - Браво, поздравления за смелоста!
09.08.2009 12:00
Браво, поздравления за смелоста!
цитирай
8. panazea - що така бе , Аполоне,
12.08.2009 17:52
Аз харесвам това,което правиш . Ти имаш едно мнение по въпроса , аз друго . Или нямам право на мнение .
Все пак ще ти напиша . Идеята ме беше , че след като гърците са изгорили българските книги по манастирите и в патриаршеската библиотека като еретически 1732 г., трябва полека лека да се възстановяват .
България спи. Нещо трябва да я събуди !
Дано си ти с твоя различен поглед върху нещата . Нещо трябва да се направи , в това блато вече не се живее .
Аз ще чета твоя блог , въпреки че ти така ме заклейми .
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: apollon
Категория: Изкуство
Прочетен: 14469586
Постинги: 5335
Коментари: 10421
Гласове: 19320
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031