Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.07.2009 22:32 - Символ на щастие или лек за нещастията е шампанското. За липсата на стил.
Автор: apollon Категория: Изкуство   
Прочетен: 1954 Коментари: 0 Гласове:
1



Шампанското - кога е най-добрия повод? Символ на щастие или лек за нещастията. Винаги ме е учудвал фактът, че хората употребяват шампанско, когато са най-щастливи. Това е абсолютен перверзен парадокс. Когато са щастливи те се наливат с този сладък алкохол, който им пречи да се насладят в пълна цялост и степени на своето щастие. И когато щастието вече се явява в пълния си блясък пред тях, те се напиват по най-бързия и лесен начин със шампанско. Дори една чашка е потентна да ви завърти гжлавата така, че да сте ударен с мокър парцал и даже да не си спомняте най-щастливите мигове от живота си в техните красиви детайли. Така вие забравяте за своето първо брачно ложе, не помните детайли от своята първа брачна нощ. На сутринта ви цепи главицата от сладкото шампанско, подобно в ефектите на ширата.
Е кажете ми какъв е смисълът. Смисълът е никакъв - парадоксален. Човек сякаш изпитва респект от нещастието и желае да го изпитва задълбочено и детайлно, до пропива и потъва в цялостната му тъмнина и отрова, а от това ползата е никаква.
Вместо това, човек е устроен да се страхува от своето щастие, да не го разбира, да го остави в забвение и забрава и да си спомня за него само от допотопните снимки на отминалите споомени. Дори спомените се свързват много удачно със думата щастие. Имаме спомени за шастието, което трудно ни идва в детайли - шампанското както ви казах е виновно за това. Обратно - нещастието се опитваааме да го сложим в рафчетата на пълната амнезия, където то се чувства най-добре.
С жалката помощ на шампанското не помните годежа и женитбата на децата си, не помните кръщенета, не помните всичките си нови години, не помните своите рожденни дни и тези нае вашите близки.
И накрая един съвет от мен.
Хора, когато се веселите пийте сладки безалкохолни сокове, а когато тъжите се наливайте до ушите със шампанско. Това е правилният подход и стратегия.
Не заливайте вашето щастие с блудкавия ефект на шампанското.
А когато сте в интимна компания в никакъв случай не употребявайте шампанско. То ще бъде вашата най-лоша атестация.

image
Един особено тъп девиз:
image
image    


Тагове:   частно мнение,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apollon
Категория: Изкуство
Прочетен: 14524132
Постинги: 5337
Коментари: 10427
Гласове: 19331
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930