Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.07.2009 16:46 - Липсата на стандарти
Автор: apollon Категория: Изкуство   
Прочетен: 583 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 26.07.2009 16:48


Както знаем всички българското сирене и кашкавал стават от ден на ден по-лоши и напълно са изгубили традиционните си вкусове. Вместо това сиренето, което закупувате от магазина може да има вкус на вар или тебешир, а кашкавала да има вкус на асфалт или петрол. Не се учудвайте. Това се дължи на напъните осъвременявето на модерното българско производство. Може би се питате какво означава това. Лесно е. Просто изтъкнати български технолози, взели какви ли не медали за рационализации по произвоството на кашкавал и сирене, вече са унищожили напълно традиционната технология и вкус на тези продукти. 
Тъй като кашкавалите освен пармеджана в качеството им на регионални продукти не подлежават на стандартизиране от страна на европейските органи за контрол на храните, а също и заради отсъствието на такива органи в нашата страна, този род продукти са напълно лишени от препоръчителни здравни стандарти относно съдържанието на вмазнини в тях. Какво имам предвид. Щом киселото мляко подлежи на задължителен качествен контрол за съдържание на мазнини в него, редно е това да се случи и с кашкавалите. Длъжен съм да ви уведомя че жълтия кашкавал който купувате е жълт заради съдържанието на наситени мастни киселини в него и те могат да достигнат до 30 обемни процента от неговото съдържание. 
Можете да си представите в този случай, че българския кашкавал е сред убийците номер едно на българското население.  
В теоретичен план, кашкавала може да съдържа едва двойно надвишен процент на съдържание на мъзнини от съоветните стандарти за кисело мляко - 0,2 % , 2 % и 3%. С други думи кашкавалите в България трябва да отговарят по състава на мазнините си на изходните продукти за тяхното получаване. Уважаеми Дами и Господа, къде обаче са 30 процента - ами това не е кашкавал - това е нов хибриден кашкавал, който от уважение към потребиители е редно да носи името маслен кашкавал.



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apollon
Категория: Изкуство
Прочетен: 14521294
Постинги: 5337
Коментари: 10427
Гласове: 19330
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930