Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.07.2009 22:16 - Изкуството да се лекува болестта на Хашимото поставя предизвикателства към изкуството на медицината
Автор: apollon Категория: Изкуство   
Прочетен: 19654 Коментари: 12 Гласове:
3

Последна промяна: 24.01.2015 17:34


Субституцията на заболяването на Хашимото с тиреоидния хормон тироксин е неправилен подход в истинското изкуство на медицината. Това е така, защото изкуствено синтезираният хормон тироксин блокира естествената автогенна продукция на тиреоидни хормони от запазения паренхим на жлезата. По този начин физиологично се унищожава автогенната секреция на хормоните и се достига до пълна зависимост на организма от екзогенния внос на синтетичен хормон. Нужно е да се знае, че нормалното физиологично място на тироксина не е в червата, а в кръвта. Част от него не се резорбира, друга част от него се разрушава заради first pass ефекта на метаболизация на екзогенните вещества в черния дроб. В резултат на това дозата за тироксина с течение на времето и с напредване на заболяването до пълната резорбция и лиза на жлезата се увеличава. Въпреки субституцията много болни продължават да пълнеят заради забавения метаболизъм, който е типичен за микседема. Увеличаването на телесната маса води до пропорционално и геометрично нарастване на повърхността на човешкото тяло и на коефициента на топлообмена - основната функция на щитовидната жлеза чрез ефекта на митохондриално декупелуване на дихателните вериги и главен активатор на метаболизма. Увеличената телесна повърхност е главен фактор за нарастване нуждите на тироксин при болните с микседем. С други думи пациентите с прогресивно нарастване на теглото има двойно по-високи нужди от тироксин, а не от обичайните количества 100-200 микрограма. Друга причина за това са тропните ефекти на тиреостимулиращия хормон, който въпреки вноса на синтетичен тероксин, остава трайно висок при пациентите с трайна резорбция на тиреоидеята.
Трайният микседем при пациенти с болестта на Хашимото е грешка на медицинското изкуство и престъпление за съвременните стандарти по екзактно лечение на тиреоидните заболявания.
Пациентите със запазен остатъчен паренхим на жлезата имат нужда и от субституция с йод, за да може жлезата да синтезира автогенен тироксин и трийодтиронин. Ако обаче жлезата не е лекувана "леге артис", тоест по правилата на изкуството, вкарания неорганичен йод като силен химичен агент би увеличил оксидативния стрес и би довел до допълнително увреждане на жлезата.
Лечението леге артис на тиреодията страдаща от болестта или още тиреоидита на Хашимото включва:
1.Мероприятия по лечение на възпалението до трайната му ремисия.
2. Избягване на цитостатиците, които водят до ускорената лиза на жлезата. Дори в процеса на базедовификация, може да се опита с други терапевтични средства, освен цитостатиците, например бета-блокерите.
3. Мероприятия по лечение на отклоненията в кръвните показатели с подходящи хематологично активни средства, целящи намаляване активираането на лимфоцитната пролиферация.
4. Антиоксидантно лечение за превенция на тежкия оксидативен стрес в кръвта и тиреоидеята.
5. Минерална субституция на териодеята включваща магнезий, цинк, селен и разбира се йод, но след като е приключило лечението на възпалението и след като е преустановена лимфоцитната имфилтрация и пролиферация в жлезата. 
6. Обикновено съществува пряка зависимост при която намаляването на СУЕ, води до постепенно намаляване титъра на имунологичните показатели като ТАТ и МАТ.
7. Лечение на обезитета и превенция по намаляване на телесната повърхност.
Цели се запазване на жлезата от разрушаване. Задължително се санират входните врати на хроничните тонзилопатии без да се стига до тонзилектомия. 
Напомням, че тези постулати в лечението на заболяването не присъстват в съвременните български гайдлайни за лечение на заболяването.
8. Добавянето към терапията на метаболитни активатор и имунен стимулатор като високодозиран витамин ц до горната позволена дневна доза от 2 грама.
9. Включването към общото комплексно лечение на чист магнезий или комбиниран с цинк за да предотврати клетъчната апоптози и лиза.
10. Суплементацията с витамин Ф е задължителна в допълнение с включването на фосфолипиди с цел да се подпомогне мембранната стабилизация и кл. десенсибилизация.

Предишната статистика за Хашимото е 90 % заболеваемост при жените с почти основен профил на женски тип заболяване. Днес 20 процента от болните с това заболяване са мъже. Радиационното замърсяване има принос към етиологията на заболяването.





Тагове:   болест,   Хашимото,


Гласувай:
3


Вълнообразно


1. apollon - както видам този постинг се чете ...
10.09.2009 23:47
както видам този постинг се чете жадно именно защото вътре са оказани основните начини за лечение на заболяването, което непрекъснато нараства по честота сред жените
цитирай
2. apollon - Водно-спиртният екстрак от Ger...
21.09.2009 21:40
Водно-спиртният екстрак от Geranium sanguineum L. в патогенетичното лечение на болестта на Хашимото

http://apologetic.blog.bg/drugi/2009/03/31/vodno-spirtniiat-ekstrak-ot-geranium-sanguineum-l-v-patogene.316141
цитирай
3. анонимен - Моля за повече инфо
08.12.2010 22:40
Уважаеми господине, как мога да получа повече информация за начина да се лекува хипотиреодизъм по описания начин. Вижда ми се много интересно, но има ли лекари, или лечители, които могат да ме посъветват по-конкретно за начина на лечение. Убедена съм, че ел тироксина не е начина. Моля, пишете ми на eipopova@abv.bg Ще ви бъда много благодарна!
цитирай
4. apollon - Уважаема госпожо, при първа въз...
09.12.2010 02:23
Уважаема госпожо, при първа възможност от моя страна, ще ви пиша как мога да ви бъда полезен
цитирай
5. apollon - има едно лесно и съпътсващо помощно ...
09.04.2011 16:06
има едно лесно и съпътсващо помощно средство - диета с много антиоксиданти - рещение на проблема е например алкачофата и келп към диетата
цитирай
6. apollon - Уважаема Роза- лечението по инт...
09.04.2011 16:07
Уважаема Роза - лечението по интернет е извън правилата на изкуството медицина - нужно е да знаете, че проблема при болестта на Хашимото не е първично в щитовидната жлеза,а в гърлото и неговите лимфни възли. след като автоимунния процес обхване щитовидната жлеза всички жлези разстройват функциите си.

Основна цел на лечението - премахване на възпалението от лимфоцитната инфилтрация - ако сте достатъчно умна можете да си помогнете сама, стига да разшифровате този текст. той е по-скъп от най-високо платената консултация на ендокринолог
цитирай
7. анонимен - Много интересна статия-
29.05.2011 14:25
от която/в интерес на истината/ разбрах много малко...
Значи ли,че ако не се овладеят хроничните тонзилопатии,то и болестта
на Хишимото не може успешно да бъде овладяна с подходящата терапия?!
цитирай
8. apollon - da
29.05.2011 14:47
da
цитирай
9. анонимен - Красивые работы лестниц и перил
19.09.2011 12:06
Лучшая цена и качество на,
<a href=http://www.marshag.ru/Самонесущие_стеклянные_перила_для_лестниц_из_дерева>ограждения стеклянные</a>. Всегда надежная
<a href=http://www.marshag.ru/obl-lestnits.htm>отделка бетонных лестниц дубом</a>.
Quickly and qualitatively, <a href=http://marshag.ru/obl-lestnits.htm>furnish of a ladder</a> by an oak on the patented technology
цитирай
10. apollon - http://thyroid.ovo.bg
05.02.2012 22:03
http://thyroid.ovo.bg
цитирай
11. anileda1 - Недейте да дразните хората,
15.01.2018 15:16
уважаеми аполон! След като не искате да отговаряте на въпроси, защо пишете изобщо статии?! Хем предлагате лечение по Интернет, хем било в разрез на "правилата на изкуството медицина". Не занимавайте хората с глупости просто.
цитирай
12. apollon - Ако имате затрудения не четете с...
15.01.2018 18:04
Ако имате затрудения не четете статията
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: apollon
Категория: Изкуство
Прочетен: 14464693
Постинги: 5335
Коментари: 10421
Гласове: 19320
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031