Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.01.2009 11:46 - Какво се случва на практика с брака и модата да се насочва вниманието към "женени с деца"
Автор: apollon Категория: Изкуство   
Прочетен: 819 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 11.01.2009 13:10


Невротизацията при самотните самци и самки е толкова голяма, че те не могат да си позволят да избират и тепърва да изпробват качествата на един индивид. Като зрели и любящи себе си хора, самотните ( оста често пъти с много добри заложби) не могат да рискуват да се обвържат и после да съжаляват, защото техния избор се е превърнал в огромен подводен айсберг и предендира да показва истинското си лице.  Ясно е, че в днешно време човек не може да направи правилен избор, тъй като човешката душа е дълбока и скрита. Образът на кандидата за стабилна връзка през любовния период е един, а по време на брака съвсем друг. И тук трябва да си отговорим на въпросът кое кара самотните мъже и жени да се насочат към "женени с деца" и да създават стабилни връзки с тях, без значение дали все още са в брак или отдавна са разведени. 
Напоследък вследствие на голямото търсене категоризацията на разведените обекти все повече се повишава. Това е защото разводът е все по-често социално явление, разведеният няма статут като аутсайдер, защото се третира като спечелил наново свободата си. Оценява се високо от неопитните и невлезли в брак самотни партньори, тъй като разведения в сравнение с тях има брачна опитност и стаж в този непознат за тях свят, а и преодоляването на самия развод като катаклизъм носи нови геройски точки на развелия се. Разведените има добър социален статус, защото освен, че са свободни вече не делят парите и благата си с никой освен с потенциалния си партньор - гнусни, но практични сметки, извинете, но наистина противни и за самия мен разсъждения. Така разведеният субект привлича деморализирани, нетолкова деморализирани и съвсем морални самотни. Деморализацията и самотността при разведения са друг момент, който го кара да стане лесна плячка на друг самотник. 

Кое кара хищните самотници да избират встъпили в брак партньори?

Как става тази работа. Първо хищникът разбира от разузнавателния любовен фронт, че жертвата е оплетена от щастлив брак. Това нахъсва хищникът. Той си казва - тази жертва си струва: насреща си имам стабилен, ценен, морален субект, който е изградил стабилен модел на брак и е успял да хармонизира отношенията си с деца и съпруга. Предизвикателството към хищника е огромно, но той го поема ,защото е непоносимо да остане самотен. Вграждайки се като трети елемент в един брак, хищникът си осигурява елемент на обвързаност и липса на изживяване за самотност. Понякога дори прави подаръци на децата на жертвата с претекст, че те са инициализирани от самата жертва. Същото се отнася и за съпругата. Тя също може да получи подарък, като знак на обстоятелството, че хищника вече не е самотен. 
Къде е примамката на жертвата и уловката за жертвата. Просто е. Хищникът атакува недвусмислено, без да се замисля, че жертвата би избягала. Планът включва флирт, съблазняване, добри и доходоносни оферти, предварително събиране на данни от самата жертва за проблемите й, добро и загрижено отношение на хищника към своята жертва. Взависимост от силата на характера на хищникът може да изходи от ситуацията или с последващ развод, или с продължителна шведска кооперация.
Кое кара хищникът да започне да обожава жертвата си. На първо място жертвата е ценна, тъй като е успяла да съгради успешен и стабилен брак и само апетита и манипулативността на хищника са успели да пробият защитните бариери на брака, което го прави още по-съвършен за хищника и оправдава неговите усилия и занапред със същите тези средства да поддържа във владение и манипулации своята жертва зависима от него. Кое кара хищните самотници да избират встъпили в брак партньори, които все още изграждат модела на стабилното семейство? Успяват да изберат партньор, който вече е бил успешен в един брак и хищника разрушава предишния брак под предлога, че обича жертвата, като има пълните гаранции за себе си, че сега е избрал точния човек за себе си. Най-малкото защото жертвата е тествана отвсякъде.

 

 

 










Тагове:   модата,   Какво,   насочва,


Гласувай:
0



1. анонимен - Ох,
11.01.2009 13:42
горко за жертвата!Доста зловещичко звучи!:(
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: apollon
Категория: Изкуство
Прочетен: 14465679
Постинги: 5335
Коментари: 10421
Гласове: 19320
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031