Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.12.2008 12:54 - За легализирането на корупцията - най-краткия път в борбата с нея
Автор: apollon Категория: Изкуство   
Прочетен: 2457 Коментари: 3 Гласове:
0

Последна промяна: 31.12.2008 19:20

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Какво излиза накрая. Излиза, че Европейската комисия може да си позволи да критикува доста силно цялата политическа класа у нас. Ами това противоречи на конституцията ни, която още не е приведена в съответствие с "европейските стандарти". Къде е ГиньоГинев - конституционният глас. Сега България спокойно може да се жалва в Хага, че я наричат публично корумпирана държава - Европа обижда държавата ни и следва да носи санкциите по нашата конституция. За нас Българите обаче, българските политици санай- добрите и най-къдърни политици на света, защото въпреки своите лични нужди са отдали личните си интереси на робията на обществото и само малки компенсации от участия по бордове, захранват жалките политически заплати, които макар и с корупция отново не могат да стигнат европейските стандарти в заплатите на европейските политици. Колко е несправедлив света - уж българските политици изнасят на плещите си европейската политика, уж премиера защити тези, които защитават и него, че взимат много малки заплати на фона на огромната свършена работа, а накрая действителния размер на заплатите плюс размера на постъпленията от страничните фондове, отново се оказват по-малки от европейските стандарти. 
Възможно е Европа да е права - възможно е критиките да са правдиви, но ми кажете кой ще иска да стане политик, ако нямат допулнителни постъпления към заплатите си нашите родни политици. В този смисъл каквито и критикувани способности да имат българските политици, аз им благодаря за себеотрицанието да продължават да бъдат политици, защото след като Европа премахне корупцията, няма да има никой, който да стои в парламента. А е ясно, че там не стоят хора с лични идеи, а стоят хора, както с продадени партийни принципи - много хора си смениха ежекратно партиите, така и хора с идеи, които извират не от мозъците им, а от диктата на партията. 
Да ви е сладко утрешни български политици, защото корупцията я има и в Европа, защото тя е неикореним обществен бич и винаги има шанс да бъде легализирана.
Но и Европа не е ангел. Тя очевидно забрави Хелмут Кол и италианските афери, но аз забравих, по бюрократичен устав Европа не знае какво значи лъжа, тя просто не лъже.

Ще се намерят отново легални методи политиците от върха на бедстващия народен кораб да намерят способи да легализират своите собствени корупционни действия.
Както ще стане и със закона за любовниците, които не могат да работят на едно и също място - просто двама шефове с любовници ще влязат в сътрудничество тип кооперация и ще разменят любовниците кръстосано във своите ведомства - ето това ще стане - и тогава и закона ще бъде спазен,  и гладните ще бъдат сити. Така ще стане и с корупцията - парите няма да се взимат на ръка, защото много ще парят, а просто ще минават през охладителната система на фондации, обществени поръчки, взаимни услуги и т. нат.





Тагове:   път,   най,


Гласувай:
0



1. анонимен - apolloni
31.12.2008 15:19
no nashata ganyovshtina ia niama nikade!
цитирай
2. brumbrumm - това в секция изкуство,
01.01.2009 01:09
че и в избрани...
ми,
честита нова година!
цитирай
3. apollon - честита и на теб Брум - понякога и...
01.01.2009 02:02
честита и на теб Брум - понякога изкуството може да бъде политика, понякога може да бъде ковачество, друг път дори забиването на пирони може да бъде изкуство - всичко може да е и да не е изкуство
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: apollon
Категория: Изкуство
Прочетен: 14470953
Постинги: 5335
Коментари: 10421
Гласове: 19320
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031