Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.12.2008 08:51 - Български юроде - не купувай отровни пържоли и салами- за ваше добро е и няма да изпуснете кой знае колко много
Автор: apollon Категория: Изкуство   
Прочетен: 5352 Коментари: 19 Гласове:
0

Последна промяна: 09.12.2008 21:14

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Отново сме били предупредени отвън, защото жалката ни система за контрол на храните не знае, че като изтрови накрая целия народ и го превърне в потенциално носещ своя рак, ще потъне накрая и целия български кораб. Как щяха да ни излизат различни пъпки с най различни цветове без да знаем от какво сме шарени като дъгата. Добре че Европа се смили и ни каза, че не е вкусно вече да ядем диоксини щом се европейски граждани - тоест до този момент достатъчно сме яли. А колко хора ще ядат такова месо - Турция, Мароко,Алжир, Македония, Тунис, Русия, Молдова.
Затова умираме от рак дами и господа, затова след време когато вие все още сте млади но сега като силни и още по-млади ядете смело някакви месни произведения не се учудвайте, че страдате от необяснима умора нехарактерна за вашата възраст и че в някой орган или система носите някаква подутина. 
Ето защо саламите не са като цигарите - от тях в третите страни винаги и задължително се схваща нещо толкова хубаво, че забременяват и мъже и жените с тумори, без да знаят как, откакво и кога.
Ще видите че премиера няма да каже нито думичка, защото освен че е  гузен и отново го информират отвън, той няма и как да помогне - нито може да ни успокои - не е възможно да изрече истината, нито може да каже колко точно диоксин сме изяли досега.
Ако ядете от онзи народния шпек и ви излизат пъпки знайте че има само две възможности - първо мастните субстанции в салама превишават нормата и второ количеството на диоксините в тях е малко, но заради първия факт и те могат да си дойдат множко.
При цялата тази фалшива стока по българските пазари и измети колко гениален пророк е бил Димитър Попов, когато ни е съветвал да не купуваме - сега може би щеше да няма световна криза и Китай да не е толкова богат, а Ирландия досега да е пъпчасала.
Истината е свежа като марулка - нямаме механизъм и мрежа от изследователски химични лаборатории за да защити безопасния химичен състав както на българската, така и на чуждата храна. Защото и на това месо е имало сертификат, че всичко е наред - даже не е пишело, че месото е отровно - напротив сертификата е сочел че месото е питателно.
Какъв по-голям резил от това. ХЕИ-то следи само и единство за санитарния контрол - чисто ли е, има ли прах и мухи - но в състава, в тази сложна система на молекули - никой не прониква, защото няма как. Ние приемаме месо в момента от целия свят - Аржентина, Бразилия - все страни от третия свят - и те нямат система да проверят какво изнасят.
Не се знае колко от месото е вложено в месни продукти - но колкото диоксин издете сега, от това ще зависят последните дни на живота ви.
Затова Ви моля пазете се с риск да фалират всички кланници и комбинати за салами на депутати, на политици, на бирници, на корифеи, на майстори и на месари. Техните продукти дори не са месни, а сланинести. Ако ще да фалира дори цялата месарска индустрия - не купувайте - Вие трябва да сте защитени, а не министрите от кабинета да казват "- Купувайте българското моля. ". Къде обаче са българските гаранции за качество и чистота на състава.  Властите дори не знаят какво количество от месото е вложено в субпродукти и самите те са в паника, защото европейския съюз им създава работа, която те не знаят как да изработят, защото по цял ден ги грее служебното парно. За целите на добрия контрол е редно да има митнически лаборатории - но там доскоро вървеше бизнеса със свободните безмитни зони, та кой ще мисли за лаборатории - нали при нас е весело, а и падат пари от небето.
Защото липсващото верую на българина и на Homo modernicus e, че здравето е основен и първи елемент на живота.
Извода - палете колата и пазарувайте в размирен Солун - освен че е по-евтина храната, няма да намерите ориенталска и китайска стока- там поне знаят как да защитават интереса си.

В лютеницата има нишесте, в натуралния сок има всичко но не и натуралности, в месото има отрови и отпадъци - ето това е филма на Луи дьо Финес, който днес живеем - ядем пилета от пластмаса.
Очевидно диоксините могат да бъдат по-опасни и от спина.
   



Тагове:   Много,   отровни,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. iliada - apollon !!!!
09.12.2008 09:19
Прочетох написаното със свито сърце и си задавах въпрос на който само мога да предположа отговора!
Да доста хора за сметка на здравето и живота на българите натрупаха завидни суми,но с такива пари и те няма надалеко да стигнат-вЕрвай ми !
Добре си го написал -гневно,но гневът ти е справедлив !
Поздравления!

цитирай
2. анонимен - eeeeeeee 6te stanem vegetarianci, ...
09.12.2008 09:21
eeeeeeee 6te stanem vegetarianci, ami dietata na dukan, kak 6te otslabvame togava....maitapq se..... vsa6tnost prav si i mnogo trqbva da se vnimava... az li4no gledam da kupuvame po 4isto meso, nikakvi kolbasi...pozdravqvam te za otno6enieto ti kam tazi tema.. trqbva da vodim po zdravosloven na4in na jivot , no kak da stane sled kato vsi4ko ve4e e natroveno
цитирай
3. tera - Вярно е, че пълни боклуци се продават
09.12.2008 09:25
Салами не обичам и не ям, най-вече пушено филе, което поне се вижда че е месо, а не смлени черва, лой и прочее гадории, каквито има в саламите и суджуците.
Всеки трябва да внимава какво яде, но въпрос на вкус. А това, че няма контрол от страна на ДВСК си е тема, стара като света ...
цитирай
4. apollon - не става въпрос за паразитите на ...
09.12.2008 09:40
не става въпрос за паразитите на ДВСК които тя търси от пам света - няма механизъм за потвърждение на безопасния произход деклариран веднъж в сертификата за внос на месото
цитирай
5. анонимен - izvinqvai, dosega ne bqh vliza v ...
09.12.2008 09:53
izvinqvai , dosega ne bqh vliza v tvoq blog... no go razgledah, ima interesni ne6ta , kogato imam vreme 6te gi pro4eta.. interesni mneniq ima6 po razli4nite vaprosi..lek den ti jelaq i uspehi..
цитирай
6. thomas - Аполоне, Аполоне...
09.12.2008 10:06
Казва се диоксин, а не дигоксин. И заради стотина други думички, неволно объркани до степен трудно да ти се следи мисълта, не беше зле да пуснеш един спелчекър преди да натиснеш властното Публикувай... Но как ти хрумна в списъка на страните, които ще ядат отровено свинско, да сложиш поголовно "Турция, Мароко,Алжир, Македония, Тунис, Русия, Молдова", без да ти хрумне, че 4 от 7-те изброени са мюсюлмански и в тях свинско изобщо не се яде - това вече акъла ми не го побира! :-)
цитирай
7. apollon - турци и мюсюлмани праскат скришом ...
09.12.2008 10:08
турци и мюсюлмани праскат скришом свинско та се късат
цитирай
8. apollon - мисля че грешката кото си открил е ...
09.12.2008 10:10
мисля че грешката кото си открил е само на едно място в текста - благодаря ти - коригирах я
цитирай
9. анонимен - съгласна
09.12.2008 10:13
гневно и много точно. но аз бих споделила следното. купих корнишони- смиха се, купих моркови-смиха се, купих чушки-избиха черни петна. е питам и разбира се отговор няма да получа. за месото ни предупредиха отвън а за това което е наше, кой да ни предупреди? на кого да се оплача? сигурно на Арменския поп.
цитирай
10. apollon - истината е че след накисване отр...
09.12.2008 10:15
истината е че след накисване отровите в плода се разтварят и отиват във водата - докато при месото не е така дори и след варене
цитирай
11. анонимен - е, и..
09.12.2008 10:15
прекрасно написано и дотук. е и това е нещо.
цитирай
12. анонимен - kak te napadat horata samo. . . i az ...
09.12.2008 10:25
kak te napadat horata samo ...i az vidqh 4e si go poobarkal s digosina , no naistina re6ih 4e e gre6ka na re4ta .. digoksini hidrohloridi.. e lekarstvo za sarceto ot digitalisivote proizvodni..tova za tvoq informaciq...e pitam trqbva6e li da se napravq na interesna i da te napadam...... e dano da ne se nalaga na po stari godini da piem digoksin..e maitapq se...lek den ..4e az izlizam ve4e..
цитирай
13. анонимен - Нищо ново под слъцето !
09.12.2008 10:31
На кой пу пука! Тук всичко е пари и то много пари! То небеше 20годишно ирландско то небяха канцерогенни фъстъци и бог знай още колко други знайни и незнайни ЛАЙНА сме изяли! Туй ХЕИ, ДВСК и други тям подобни измишльотени са прах в очите на Европа! До сега да имаше някой осъден а да не говорим за затвор! Ако е само това с храната с мед да го намажем ! Иначе казано честно само си чешем езиците и драскаме по някой ред в нета и....с това си оставяме! Големи сме на думи но на практика сме МЪРШИ! Е па другия път не се учудвайте ако се пише , че и ЛАЙНА сме яли!!! Всеки е знае приказката за простия народ !
цитирай
14. floe - Всичко това е така,
09.12.2008 10:34
но как и колко бързо ще се промени, при условие, че масово се купуват наготово ISO и HACCP, без политиката за качество и безопасност реално да изисква контрола на суровините. И кервана си върви..
цитирай
15. tani4ka73 - Аполоне, ако това е снимката ти - ...
09.12.2008 10:45
Аполоне,ако това е снимката ти - уау!
По въпроса за храните и месата:работя с ветеринари,та слушам някои неща от компетентни хора.В много голяма част това се журналистически болести.Помниш ли птичия грип - за да се зарази човек,трябва да яде сурово месо от птици,болни от грип,да пие кръвта им или най-малко да живее дълго в една стая с тях.Това го пише в учебниците на моите колеги и е вярно.За диоксина ще излезе същото накрая - ще се окаже ,че някоя журнастика не е разбрала правилно.
цитирай
16. анонимен - hitar petar
09.12.2008 10:47
da ne zabravyame koi darji kontrola na vnosa na hrani v bg-dps
цитирай
17. prof66 - @ apollon
09.12.2008 10:48
приятелю, бъркаш нещо.

в комунистическите държави се контролира.

в капиталистическите, каквато е българия последните 20 години, производителите ДЕКЛАРИРАТ, а не ги КОНТРОЛИРАТ.

това че навсякъде капиталистите са разбойници и за повечко печалба са готови на всичко, го е казал още преди сто и кусур години маркс.....

капитализъм, братче, капитализъм....
цитирай
18. анонимен - bau
09.12.2008 11:48
Нещо друго което знам от първа ръка ! В лютеницата няма домати , а каша от ябълки с оцветител !
цитирай
19. анонимен - :((((((((((((((
09.12.2008 21:10
:((((((((((((((
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: apollon
Категория: Изкуство
Прочетен: 14468618
Постинги: 5335
Коментари: 10421
Гласове: 19320
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031