Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.12.2008 21:52 - Шаран по Секуловска плакия
Автор: apollon Категория: Изкуство   
Прочетен: 1171 Коментари: 2 Гласове:
0

Последна промяна: 07.12.2008 08:44


Добре очистен шаран се овалва в смес от пресно смляни подправки от семена на копър, кимион, девесил както отвън, така и отвътре - след което кухината на шарана се запълва със едро нарязан кромид, орехи и пресен копър, като преди да се затвори е слага вътре лимон и парче масло, за предпочитане е да е масло, а не маргарин. Горната повърхност на шарана, който вече е поставен в тавичка за момента на печене се намазва с гъсто доматено пюре - за предпочитане кисело и преди това сгъстено - в краен случай отцедено - съвременните пюрета са адски рядки и това компрометира всяко достопочтенно кулинарно усилие. След като шарана се намаже отгоре до половината в тавата се сипва също до половината на шарана бяло или червено вино, в което се поставят от 3- до 6 главички карамфил.
Пече се на силна фурна  от 400 градуса и после се намаля на 300 градуса за 40 минути.
image


Консумира се студено.















Посвещавам тази рецепта на дядо си, който нямаше възможност да я опита, а бе много апетитен.


Тагове:   шаран,   плакия,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Apolloon
06.12.2008 22:35
Стори ми се доста интересна рецепта!Не съм комбинирала досега карамфил и копър,но любопиството ми е голямо и ще се опитам да изпълня всичко точно като намаля малко виното!
Благодаря ти ! Записвам си я в дневника!:)
цитирай
2. te4i - blagodarq
19.12.2008 22:55
mnogo originalna recepta
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: apollon
Категория: Изкуство
Прочетен: 14526440
Постинги: 5337
Коментари: 10427
Гласове: 19331
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930