Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.11.2008 09:34 - По примера на тихоокеанското полинезийско племе или как тяхната съдба разкрива нашия неподозиран край
Автор: apollon Категория: Изкуство   
Прочетен: 648 Коментари: 0 Гласове:
0



Историята ни е оставила примерите от горчивия опит на вманиачените в своя култ цивилизации. Инки, египтяни, римляни, полинезийци - всички те са погребани под свидния пласт на заслуженото възмездие от костите на своите жертви и цивилизационни грехове. И те са имали закони, но законите не са им пречили да се самоунищожатл Сякаш защитавайки се от всички останали външни агресии, но незащитена от себе си и собствената си отрова и неспособна за намирането на собствения си антидот, всяка една цивилизация умира - за да ви успокоя, базиран на горчивия опит на дедите ни, от които ние с нищо не се различаваме, нито правим нещо за да бъдем различни, ще ви кажа, че и нашия край не е далечен в закономерността и логиката на събитийността. Но не можем да търсим виновници, когато не взимаме поуките на миналото - на живота, който не сме живяли, но е живян и епрегрешен, за да ни има и нас, зачатъците на срама и изворите на надеждата.

Полинезийците успяват да построят паметниците на своите призрачни деди, превърнати в закономерни идоли и само чрез този начин да се унищожат - изсичат всички дървета на своите острови, предизвикват екологична катастрофа и поканват на гости смъртта и края.  Очевидно е, че четем историята, дълбаем в миналото, но най-лошото е, че не четем правилно това минало. И полинезийците са почитали дедите от миналото си, но са превърнали това преклонение в смъртоносно зачатие. Видно е, че неправилно са прочели своето минало. 

Нашият прочит също е неправилен, зле интерпреруем - ние също режем дърветта на които сме кацнали, за да напишем възхвалите за своите идоли от миналото, ние също възхваляваме безсмилените си почитания, идоли, перверзии, нелогчности, непрактичности - ние просто превиваме гръб към собствената си несъзнателност - сякаш съзнанието ни е враг и ни убива, вместо да мислим за него като спасителен бряг.

Но политиците няма как да не си затварят очите пред смъртта на животните и дърветата, защото цялата тази смърт е свързаната с храната на тяхната безпредметна, безсмислена и несъзнателна политика, което ми напомня за чудесния филм "Орлово око", където гигантския мегакомпютър, сътворен от Пентагона на своя 36-ти подземен етаж и построен за безрезервни действия срещу тероризма, намира за виновен президента на съединените щати и го обябява за най-голям терорист и враг на американския народ. Ето такава е нашата имунна цивилизационна система - дълбоко пропаднала, което трасира и нейния завършен и логичен край - сякаш всичкото това което вършим и всичкото това което строим, го правим в чест на дявола, а не в чест насветлото си съзнание - цената на лицемерието, което проявяваме е нашата прогнозируема цивилизационна смърт.


Тагове:   как,   край,   Нашия,   съдба,   неподозиран,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apollon
Категория: Изкуство
Прочетен: 14471724
Постинги: 5335
Коментари: 10421
Гласове: 19320
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031