Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.02.2008 20:21 - Пред прага на война Сърбия е жертва - но Европа така и не се научи, че Сърбия донесе на света 1 световна война
Автор: apollon Категория: Изкуство   
Прочетен: 3490 Коментари: 11 Гласове:
0

Последна промяна: 18.02.2008 21:10

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Бях провокиран от Г-н Маев за този мой нов постинг - Той е на мнение, че много, прекалено цивилизовано било да има самостоятелна Република Косово и цивилизованият избор на България бил да признае Косово като независима държава. Възможно ли е обаче да има такъв Косовски "Абсурдистан". Уважаеми читатели, това дори и във фантастичните романи не се случва, там фантазията е буйна като летните бурени. За да да има една суверенна нация, тя трябва да има историческо наследство, което да е уникално, трябва да има уникален език и автентични обичаи, обредности и определена религиозна специфичност. От 1992 година до сега от 600 000 души сърби в момента на територията на  днешно Косово са останали едва 100 000 сърби. И това е целенасочена имиграция на самите сърби в родината си Сърбия - тук правим уточнение, че за сръбското население на Косово не е ясно коя територия е точно тяхната родина.
И сега аз питам - къде е дълголетната история на това население, къде са самобитните традиции и специфичност на изповядваната религия, къде е историческото самобитно минало и историческа битийност на княжеството, кралството, болярството и каквато и да е друга форма на държавност на територията Косово.
Една голяма демографска експлозия на албанците не може да бъде аргумент за международно правни инциденти по образуването на нова държава в света без нито ден история. Да не забравяме, че Сърбия като държавност понесе силен и съкрушителен удар от USA, от който още не може да се съвземе. Очевидно това влияе върху политическото безсилие на сръбската политика, както и заради изпадналата в немилост пред Европа позиция на кървави престъпления и нарушени човешки права, незапомнени от Втората Световна война насам. Неслучайно световната филмова индустрия озаконяваше в културен план сегашните претенции на Косово за множеството престъпления срещу човечеството, представени под формата на борба за независимост. Независимо от безспорните нарушения на държавността на Сърбия, това не могат да бъдат аргументи за независимост на една територия - нима може да има държава в света с един ден история, нима може да има втори прецедент като Израел. 
А къде беше Европа - като Темида ли тя бе сляпа? Естествено Милошевич бе наказан. Европа си затвори очите за престъпленията в Косово когато тези престъпления ставаха, а знаеше много добре за тях. Европа почна да тръби за ужасите в Косово, едва когато хората вече бяха погребани и костите им достатъчно угнили, за да бъдат ексхумирани - ето това не може и не бива да простим на цивилизована Европа и на антихуманната политика на Сърбия, но наказателни акции срещу един народ за оформяне на фалшива държава, аз не приемам.

image

Независимо, че ме вълнуват много по-изкуствоведчески неща, не мога да не реагирам незабавно на случващото се със Сърбия. Нещастна е Сърбия - несправедлива е нейната съдба, също както едно време тя налапа Македония и тя не беше нейна, сега съдбата я връща в същата позиция.
Независимо от еквилибристичните игри на съдбата твърдо мога да кажа, че това е несправедлива кампания спрямо Сърбия. Напротив, подкрепям борбата на сръбския народ за запазване на своя интегритет и тук съм абсолютно категоричен, защото все едно Турция да има претенции към Източните Родопи или Пиринска Македония да е претенция на Македония. Единствено Русия този път независимо от фамилията на Руския Президент този път се държи мъжки и правилно от гледище на международното право, както и Кипър, Румъния и Словения, макар че същия този Путин е на път да разбие екологичното равновесие на Балканите със своите инфраструктурни проекти.
Дано нашите политици излязат мъдри и въобще да не признават Косово - то е сякаш да признаят нещо несъщестувало досега. Предполагам, че великия солидаризъм между управляващите и в двете страни стар социализъм, няма да позволи да бъде опетнено вярното приятелство между двете социалистически партии, което най вероятно ще доведе до въздържане на Българската позиция по признаването на Косово, независимо от несуверенните ангажименти, които имаме към големите братя.
Един малък палцел земя може да предизвика толкова много състресения - дори за по малко са ставали войни. Затова след време Европския политик ще си казва- къде ми трябваше на баир лозе.
Ако политиците в България четяха такива пишещи Дон Кихотовци като мен, вместо да слушат как ще се изкашлят големите братя в политиката, едва ли биха взимали най-лошите решения. Няма друго нещо в Европа, която хем да взима грешните решения, хем да яде и голям ритник от всякъде - просто ей така като си вали дъжд и изведнъж някой ей така от изневиделицата те ритне отзад - когато нямаш лично твое мнение, което да дава пример на по-силните, но не по-умни от теб, винаги когато не очакваш, ще получаваш по един два ритника отзад, ей така за отскок. А ритниците си ги бива и са доста - Либийски, Римско-папски, Сръбско-милошевско-американски, ритници като ембаргото, Афганистански, където още ги ритат нашите войничета, Саддамски, Иракско-финансистки, Френско-Козлодуйско-обструкционно-обтурационния. Вижте какви хубави комбинирани ритници се получават когато не знаеш да играеш футбол, а пък се натискаш да влезеш в "А" групата. Е сега вече сме в тази група, но много ни ритат и никой не вдига жълт картон.

image




Тагове:   Сърбия,   прага,   война,   жертва,   научи,


Гласувай:
0



1. yuliya2006 - ПОЗДРАВИ ЗА ПОЗИЦИЯТА! С ОБИЧ ...
17.02.2008 20:44
ПОЗДРАВИ ЗА ПОЗИЦИЯТА!
С ОБИЧ ДЖУЛИ
цитирай
2. danel - Подкрепям!
17.02.2008 21:03
Нещастни сме всички ние на Балканите! Колкото и да си говорим, че сме горди, суверенни и каквито ви дойде на ум, НАС ни раздробяват, претопяват, изнудват. Така е било с България, така е със Сърбия сега. Малки народи сме и винаги ще бъдем нечии васали. Командват ни, разделят ни, а ние настръхваме един срещу друг. Пълно безумие!
цитирай
3. condor46 - Браво!!!
17.02.2008 21:18
Браво за доблестта да изречеш истината за проблемте на България и Балканите на глас!Поздрав за позицията-Ружа Велчева
цитирай
4. ingodwetrust - Бог да пази...
17.02.2008 23:14
Сърбия и Баканите. Безсилни сме пред жестокостта на империализма.
цитирай
5. spasunger - Блах
18.02.2008 01:19
Не Сърбия донесе Първата световна война на света, а болните колониални амбиции на неколцина идиоти със синя кръв, които се самопровъзгласиха за властелини на света. Както и икономическите интереси на едни други скромни хорица, живеещи в едни палати.
цитирай
6. spasunger - Блах
18.02.2008 01:21
Не Сърбия донесе световната война, а болните колониални амбиции на неколцина идиоти със синя кръв, които се самопровъзгласиха за властелини на света. Както и икономическите интереси на едни други скромни хорица, живеещи в палати от разкош.
цитирай
7. анонимен - не хленчете за упадъка на великосръбския шовинизъм
18.02.2008 02:30
ами забрави ли България как е обявила независимост,или как и станало Съединението .Не дейте да плачете толкова за сърбия .След като повече от сто години си получавал само подаръци от великите сили и си толкова глупав,че не можеш да прецениш съотношението на силите на световната арена,идва времето да плащаш.Никаква прошка за Сърбия заради 1885г. и Македония.
цитирай
8. rossizoran - БРАВО!
18.02.2008 11:27
БРАВО!
цитирай
9. анонимен - Благодаря за постинга !
18.02.2008 16:03
Споделям напълно мнението ти !
цитирай
10. feq - Браво
18.02.2008 19:48
и от мен.Задълбочено, актуално!
цитирай
11. bodilo - Радвам се,че и други мислят като мен!
26.02.2008 20:40
Уважавам сърбите,защото имат лице.Не са безлични като някои нации,към които,за съжаление,причислявам и българската
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: apollon
Категория: Изкуство
Прочетен: 14464833
Постинги: 5335
Коментари: 10421
Гласове: 19320
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031