Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.07.2011 16:13 - Морелечението и витамин-минералната терапия при псориазисно болни
Автор: apollon Категория: Хоби   
Прочетен: 3779 Коментари: 2 Гласове:
8

Последна промяна: 10.02.2012 20:18

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
В тази статия се представят новости за подпомагане ремисията при болните със псориазис, чийто брой нараства всяка година лавинообразно в световен мащаб. Българският пациент е ощетен и затруднен относно представянето на адекватна и полезна имформация, поради което статията има за цел да помогне на всички страдащи от това заболяване като тук не се представят лекарствени средства, а са пособени мерките, които всеки един псориатик е длъжен да вземе с цел подобряване на своето здраве.
Таласотерапията (морелечението) е средство за лечение при леките и среднотежките форми на заболяването псориазис и представлява специфично съчетание от химическото действие на морските соли върху кожата в комбинация с полезните ефекти на слънчевата радиация, за която псориазиса е показана (едно от малкото състояния, повлиявани добре от слънцето). Таласотерапия е противопоказана при тежките форми на псориазис с еритродермия псориатика. Какво е тогава най-правилното поведение, което болните от псориазис трябва да следват, за да постъпят максимално адекватно? Основен съвет, който често се пропуска да бъде даден от нашите медвеличия е, че кожните участъци с активни лезии не се третират с фотопротектор в радиус от 5 см в диаметър, за да бъдат свободни и достъпни за слънчевата радиация, докато здравата кожа подлежи на фотопротекция и следва да се третира висок фактор на фотопротекция. С цел да не се разтича фотопроктора върху лезиите, които следва да останат достъпни за огряване от слънцето се използват кремови форми, а не  фотопротекторни лосиони. Важно е псориатиците да знаят, че по-важен за подобряване на псориазиса е седативния ефект на слънчевата светлина с нейния висок антиневротичен ефект, отколкото самото кожно изгаряне. Следва да се знае, че къпането в хотелските басеини с прясна вода не води никак до подобряване на псориазиса и следователно е най-важен фактор за затихване и пълно зарастване на лезиите на кожата е цикатрициалния ефект на морската солена вода. Следователно туристическите дестинации на морета с най-високи промили на соленността биха допринесли в най-силна степен за пълната ремисия на заболяването. За жалост тази опция е достижима само за финансово обезпечените българи, тъй като по-високи промили на водната соленост имат само океаните и южните морета имайки предвид България като отправна точка. 
Основен научно доказан препарат за свободна употреба без лекарско изписване е калцитриола - единствения витамин с хормонално действие. Най-доброто средство на българския пазар (на това учи неволята) е Viganthol - титрира се от 1 до 5 капки дневно, докато не настъпи лека неприясън към храната изразен като субективно чувство за безапетитие - едва до тази стъпка на пренасищане се спира приема на капки или се приема минималната доза от една капка (Vigantol therapy of psoriasis).
Важно е да се знае, че слънчевото греене и плуването увеличават дневните нужди от витамина калциферол.
Важни минерали за стабилизиране и изчезване на кожните лезии са цинка, селена, сярата и магнезия, приемани поотделно под формата на най-реномираните препарати на българския пазар, тъй като нуждите от тези минерали са значително по-високи. Сярата се администрира външно и външно при псориазис, като вътрешния прием е с максимален ефект при употребата на органосерни съединения като цистеин и метионин.  За да не се неутрализира действието на антагонистичните селен и сяра, те не следва да се приемат заедно перорално, а приемите да се разделят за сярата сутрин и за селена вечер.
Двете най-важни стъпки за цялостното ви задържане в ремисия са редовните ви посещения при психолог с препоръки и употребата на седатив, който намалява реактивността на нервната система към дразнители. Тъй като тук в тази статия не могат да се препоръчат бензодиазепинови анксиолитици, поради нейния масов и обучителен характер, препоръчително можете да използвате препарати на основата на Hypericum perforatum, Humulus lupulus, Lavandula spp., въпреки, че най-показан за съпътстващия псориазиса фобиен синдром е Hydroxizin от възможно най-ниската дневна доза от 6,25 мг след пълното му предварително овладяване за неговото поддържане. Тази безплатна статия е създадена с грижата да ви бъде полезна - използвайте я.

image








Гласувай:
8



1. helibet - И защо кремът е по-ефекасен от ло...
14.07.2011 18:59
И защо кремът е по-ефекасен от лосиона?
цитирай
2. apollon - Лосионът се разтича от своята течна ...
14.07.2011 19:18
Лосионът се разтича от своята течна консистенция
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: apollon
Категория: Изкуство
Прочетен: 14495817
Постинги: 5337
Коментари: 10423
Гласове: 19325
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930