Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.01.2020 15:25 - Истинската история на Франция
Автор: airdance Категория: История   
Прочетен: 1067 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 22.01.2020 17:24

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Започваме с 1871 година. Париж изглежда в тези времена много странно. Разрушени къщи със съвсем пусти улици. Много рядко се срещат някакви фотографии с военни. Гражданите на Париж почти ги няма.
image
Това е много странно, защото по това време населението на Париж достига 1 000 000 човека. 
image
Историческият учебник е съставил много стройна версия на това кой разруши Париж. Във времената на Франко-Пруската война след битката за Седан е бил открит път към Париж и Пруската армия през 19 септември 1870 обсадили Париж. Париж се отбранявал с 350 000 души. Канцлера на Прусия, Ото Фон Бисмарк предлага да се започнат бомбандировките над Париж. Не всички генерали обаче харесали това начинание. Също така Прусия се е страхувала от Англия и Русия и за това обстрелът на Париж бил отложен. В Париж започнал глад. 19 януари 1871 г. 90 000 парижани атакували отчаяно пруската войска на запад от Париж, но атаката е отбита и парижани капитулирали.

Ето и кое е странното. Парижката армия е капитулирала, но след няколко дена Бисмарк заповядва да се открие огън по града с тежки оръдия. Бисмарк направо е разсипал Париж, но бедите на парижани не свършвали до тук. Пруската армия оставя Париж. На 18 март 1871 г. в Париж избухва възстание. Възстаналите парижани свалили цялото правителство. Власта се прехвърлила на Парижската комуна. Тя съществува до 21 май 1871г.

За времето на боевете в Париж загинали 33 000 души. Градът също така много силно пострадал. Като че ли с историята на Париж всичко е наред. В началото Бисмарк безсмислено разрушавал града, а след това Парижската комуна водела боеве в самият град. Но градът изглежда много пуст. На практика в него никой не живее. Разрушени къщи и чисти улици. 
image
Точно така изглеждат и американските градове след пожарите в 19 век. Също така в учебника по история ни се твърди, че Франция е най-развитата държава в 19 век. Тя почти е превзела целият свят под ръководството на Наполеон. Да наистина това е много интересно. Как в учебника пише, че Франция завладявала чуждите държави когато се знае, че тя не може да контролира собствените си територии. 

В южният край на Пиренеите може да видите малкото население Гу. До 20 век то се е считало за автономно. Това е най-малката новосъздадена държава в Европа. В него е нямало нисши хора, слуги и никой не е плащал данъци.
Населението на Гу е известно от 15 век. То е напълно изолирано от останалият свят. Жителите на Гу нямали църкви и жертвеници. Пускали ги към О-Шот (горещите води). 

Икономистът Мишел Шевалие 1837: "Всяка долина представлява малък отделен свят, който се отличава от съседите си така както Уран от Меркурий. Всяко село в Франция има отделен клан със собствено държавно управление и с свои патриоти."

Въобще в 19 век никой в Франция не бе чувал нищо за Карл Велики и Жана Дарк. Държава е била много странна в която както се оказва са живеели само чуждоземци. 

В Диюпе живееха Полтези. Те говорили на език с който много трудно можело да бъде свързан с френският. Хората купували от тях слонова кост и си задавали въпросите, защо това население не прилича на останалото около тях.

На крайбрежието около Булон Сюр Мен също живееха особенни хора. Те бяха около 4000 души които били високи, красиви и силни.

В Сент Омер близо до Булон Сюр Мен също имаше особенни хора които живееха по собственни закони, обичаи и език.
Въобще всички пътешественици към Франция ни съобщават, че има много села във Франция които са в затворен кръг и всички те бяха различни едно от други и само едно нещо ги е обединявало и това е че бяха "човеци". Но даже и в тази принадлежност "човешката" е имало съмнения. В края на 19 век се появяват още повече автономни племена по границата с Англия и Нормандия. Казват, че те били с кожени дрехи и говорели на неразбрани езици. През 1880 г. около градчето Вийер Котре са открити  встрани от главният път няколко села. Антропологически хората там били от съвсем различен тип от останалите села и имали белези на Кимерийци от много далечни епохи.
Само пимислете върху тези думи. В края на 19 век антрополози намират неизвестни племена и това не се намира някъде си в Индонезия, а това място се намира на 45 км от Париж.
Думи на християнин от провинция Бурбоне записани в 1840 г.:
“Ние нямахме никъква представа от съвременният свят. Зад границата на нашият Кантон лежат тайнственни земи които бяха опасни и населени с варвари"
Ето какво ни съобщава Балзак в своят роман "Християни" (1844г):
"Ето ги и тях. Червенокожите ..."
"Не е нужно да ходите в Америка за да видите диваците ..."
Това той го казва не за кого да е, а за френските християни. През 1831 г в Ариеге описват в долината на Пиренеите какви хора живеят там като диви и жестоки " ... жестоки като мечки ...". 
През 1840 г. офицер от сухопътните войски открива Морван и Фурас. Ето как ги описва: " ... издаващи толко много диви викове и тези звуци приличаха на животните."
През 1843 г. в земите на Les Landes de Gascogne батальон войници откриват още повече бедни, примитивни, диви диваци.
Hippolyte Taine нарича земите диви пустини.
Йdouard Fйret публикува обща статистически данни за Жиронд (Statistique generale du departement de la Gironde) през 1874. В него казва, че в Медок съществува още свежа памет за тамошните земи, а тези в Бордо помнели истиското име на града който идвал от застоялата вода даващ оригиналното име на областта in medio aquae. На юг от Бордо хората са се считали за диваци.
Територията от Бордо до Байон се е считала за дива местност.
Регион Лимузен Франция. Земевладелец от 1865 година ни съобщава:"Двуноги животни, които малко приличаха на хора. И все така "християните"
 са мръсни, а под тлъстата му кожа не може да видите кръвообръщение. В дивият тъп поглед, не може да видите проблясък на мисъл. Мозъкът на тези същества е тотално атрофирал".
Joseph Roux в последната четвърт на 19 век: "Вулгарни, едва цивилизовани, безропотни, но буйни"

Стендал (френски писател) твърди, че в триъгълника между Бордо, Байон и Валанс всички са диваци. Вярвали във ведите, не можели да четат и не говорили по френски. 
Ето какво пише и Анри Антоан: "националната гвардия изпитваше презрение към селските варвари в своя си регион. Даже слагали нещо на носовете си и ушите". 

Четем френските писатели и някак не разбираме какво става. В каква страна това се случва? Все едно четем дневници на колонисти от Папуа Нова Гвинея. И все пак това е Франция в средата на 19 век. 
Много местни племена които не говорят на френски, не плащат и данъци, поклоняват се на своите си богове. От всички тези записи е видно, че в територията на Франция в средата на 19 век е още много лошо изучена.
На нас ни разказват за походите на Наполеон в Египет и в Русия. За какво му е на Наполеон да ходи в Египет, ако на разстояние от 45 километра от Париж живеят диви племена?
Първият речник на френски се появява в 1694 година. До тогава в Франция съществуват множество езици. Френският език се е внедрявал изключително и само с административни методи. Първо чрез кралското семейство, а после чрез френската революция. Законодателно се забранява във Франция да се изучават езици освен този който е сглобен от Академията на Париж. Забраната е свалена през 1982 година. Всичко е много странно. В страна която е много лошо изучена и е населена с диви племена, говорещи на различни езици, един човек наречен Наполеон успява да събере 400 000 войници за своите морски походи. Интересното е от къде точно ги е събрал? От неговорещите тъпи диваци? А как може да управлява такава армия?

ИЗВОД:
В Франция в 19 век има разрушени сгради и домове. В Франция през 19 век има множество тъпи диваци които живеят недалече от Париж. Повторното заселване на френските градове се случва във втората половина на 19 век и под войни и революции скриват някакво друго важно събитие които едновременно е зачистила градовете в Европа и Америка.



Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: airdance
Категория: История
Прочетен: 29004
Постинги: 24
Коментари: 8
Гласове: 31
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031