Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.11.2018 14:14 - Малко ли са били българите у нас преди 681г?
Автор: bulgares Категория: История   
Прочетен: 5446 Коментари: 3 Гласове:
11

Последна промяна: 02.12.2018 17:01

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Твърде много летописи от Ватикана, Оксфорд и т.н. станаха достъпни за широката публика напоследък.  Въпреки огромните си усилия съветските и руски историци и идеолози са нямали достъп до тях за да ги унищожат за да могат да твърдят, че сме някакво малко руско племе. Стана ясно на всеки, че преди 681г по нашите земи са си живвели твърде много българи и днешните панславинисти вече няма как да го отрекат.  По най-арогантен начин обаче, без да са доказали за съществуването и на един конник от митичната конница на Аспарух те заявяват "Българите на Кубрат до Фанагория са били много, тези за които вие ни изнасяте факти сега са били малки групички от тях".

Дали пък не са прави?
 
В предния пост показахме цялата Хроника на Комес Марцелин. Това е един всепризнат за изключително надежден летописец. Живял е точно по времето на събитията в Константинопол и описва събитията без всякакви религиозни мистики и легенди,  в един изключително точен и сух вестникарски стил. Първият препис от Хрониката е още от 6-ти век и се пази в Оксфорд - 6th cent T Codex Tilianus: Oxford, Bodleian Library, Auct. T. 11.26. При толкова стар препис е дори без значение, че нямаме оригинала тъй като така или иначе имаме веществени доказателства много преди 681г., независимо от кого, където името БЪЛГАРИ се повтаря многократно и повече от смислено. Как е възможно физически "малка група българи" през 499г да могат разбият елитната византийска армия само на 70км от Константинопол и тя да не може да се възстанови с години? Няма как. При това българите са нападнати най-неочаквано и едва ли са могли да съберат всичките си сили от много далече. И по кой начин Марцелин може да говори само за БЪЛГАРИ, без да спомене за славяни и други племена около тях? Може ли да си представим днес да водим примерно война с Румъния и Сърбия и във вестника да пише, че войната е само с Румъния? Това е пълна безсмислица и факта, че земите ни са населени поне след 480г. с хора, наричащи се БЪЛГАРИ се потвърждава и от други събития описани и от Марцелин, както и от доста други летописци.   Както отбелязахме западните историци вече учат, че България се появява в края на 5-ти век у нас, а не в края на 7-ми, показвайки пълното си презрение към измислиците на нашите "официални" историци. Незпознатият читател може да отхвърли веднага мнението на западните историци като незадълбочено и некомпетентно за България, но това изобщо не е така тъй като огромен брой от тях изучават Римската империя до най-малката запетая и по естествен път достигат до истинската ни древна история.  

Тук ще обърнем набързо внимание само на още един летопис. Той идва от обратната страна на Константинопол, от Равена в Италия през началото на 6-ти век от анонимен космограф, т.е. един доста учен и точен за времето си човек. Нека припомним от Теория на вероятностите колко е важно да имаме независими събития, в случая независими източници, за да заковем едно твърдение с почти 100% вероятност.  Цитатът е следният:  В Тракия или Македония и долна Мизия само българи живеят, които са излезли от горепоменатата голяма Скития. (Г.Ценов, Произходът на българите, 2014, стр.182, "Inter vero Traciam vel Macedoniam et Mysiam inferiorem modo Bulgari habitant qui ex supra scripta maiore Scythia egressi sunt."). Това е отбелязано и на картата на космографа, което не дава никакво основание за допускания, че е добавено по-късно, какъвто е случая с картата на Св.Йеромоним от 4ти век. Има ли дори какво да обясняваме? Казва се ясно, че в Тракия, която е обхващала тогава и Македония са ЖИВЕЕЛИ САМО БЪЛГАРИ. Те не са прииждали в командировки от днешна Украйна, а са живели тук постоянно. Не са били малки групички, а са населявали огромна територия и около тях е нямало никакви славяни и подобни митични племена.  След 480г те са се наричали със 100% сигурност БЪЛГАРИ, независимо дали преди това са дошли от Марс или са живели в този район от хилядолетия и са ги наричали траки, мизи, гети, готи, склави, скити, хуни, варвари и какво ли не. Което означава, че явно не са дошли на коне от Фанагория през 681г. Според летописите на Касиодор, Енодий, Йордан, Павел Дякон, Марцелин, Теофан, Симоката и други не са живели и само в  Тракия (включваща и Македония по онова време), но и в Панония, Илирия и Мизия.  Имаме неоспосрими данни дори и за по-откъснати БЪЛГАРИ в днешна Италия и то много преди раждането на някой си Кубрат във Фанагория.  

И какво стана със съчките на Кубрат? Ами няма ги. Може би на някой, който още не е научил, няма да му е приятно да разбере, че историята с тези съчки е изплагиатсвана от Езоп и е вмъкната през 1881г. от Сава Бобчев в първия му учебник по история за да "повиши патриотичното чувство на учениците". Добре, ама Теофан Изповедник е споменал нещо, около което са написани тонове измислици? Какво става със столицата на Велика България Фанагория? И такава няма. Теофан е писал поне 100 години след това и не е живял във Фанагория. Във Фанагория по това време са живели твърде малко хора, много от тях евреи с писменост от която, както и от археологията днес се вижда повече от сигурно, че такова нещо във Фанагория не е имало. Може да е имало някакъв Кубрат, може да се е смятал дори за цар, както се е считал Симеон Сакскобургготски живеейки в Мадрид, но едва ли е правел някакво сериозно впечатление във Фанагория. Та днешни историци с тлъсти научни звания, твърдят че от тази безлюдна област, където не е намерено и едно доказателство за поне един българин живял там по това време, твърдят че някакви групички български емигранти са стигнали до нашите земи много преди Аспарух?! И една от тези групички разбила елитната византийска войска до Константинопол през 499г.?! Какво става с намерения гроб на Кубрат и гроб на Аспарух? Ако сте толкова наивни да вярвате в такива безумни истории може да идете на Битака, там има доста продавачи които срещу скромна сума може да ви направят собственик на личния меч и на Кубрат и на Аспарух. При "гроба на Кубрат" не е открита нито една кост, близо е до река където се заравят съкровища, а не хора и между многобройните му предмети откъде ли не има и такива от 8-ми век! Гробът пък на Аспарух открит през 2015г е една още по-жалко скърпена история.  Думите на Теофан си остават една приказка. Освен, че Теофан също потвърждава наличието на БъЛГАРИ у нас през 590г с което сам опровергава реалността й, ние знаем и откъде може би е взаимствал тази приказка. Още Страбон е разказвал, че синовете на гетския княз Буревиста или Боербиста (І век преди Христа) са се били разделили на пет части,  вследствие което били покорени от Цезаря. (Г.Ценов, Произходът на българите, 2014, стр.126).  

Както няма нито един историк в България да ви обясни откъде се е взело "морето от славяни" у нас, така няма и такъв да ви обясни разумно и идването на конница от тюрки през 681г. на място, което неясно защо изведнъж е опустяло. С какво ли нашата земя е била по-лоша по онова време от днес, та вместо земя която се е превземала сигурно само с много кръв, тогава изведнъж е запустяла и тук са се нанесли хора от земи където и днес не живее почти никой?   

Вече сме в 2018 година. Въпросът е докога ще гледаме тази всеобща лудост, децата в училище да си пилеят времето да учат някакви несвързани небивалици от които мозъците им се объркват в най-ранна възраст, а по-примитивни възрастни на тълпи заради политическите си пристрастия постоянно да настояват в училище да се учат все повече митове, дошли на бял свят като че ли в резултат на някаква наука. В това ли образование трябва да се наливат още милиарди? За да учат учениците за съчките на Кубрат, вместо да се учат на здрав разум и логическо мислене? Няма ли кой да види, че в Сингапур и Китай не се прави така и там ни надминаха вече в развитието си? Или е по-важно да се намери работа на псевдоучени, занимавали се дълго с нещо като религия, а учениците да завършват обърквани, неграмотни и без полезни умения в живота?      


Тагове:   Кубрат,   българи,


Гласувай:
11


Вълнообразно


1. balar - Ако
27.11.2018 13:56
приемем, че хуните на Ернах заселили се тук като федерати, са българите на легендарния Ирник всичко си идва на мястото. Има и по-ранно заселване около Видин, още по-времето на Атила, или по-рано.
А в тия времена траките вече са се самонаричали Ромеи, което е логично, като поданници на РИ. Но колко са били траки, след като на балканите е имало легионери от Египет и Близкия Исток?

Според генетиката ние сме сармати или скити, най близо до траките са келтите, а те са много далече от нас. Според бита и обичаите също сме различни, привидните прилики идват от праисторически времена или от близост на земите, обитавани от народите по някое време. Но от траки до траки има разлика, явно елини и римляни са слагали етикета "траки" на различни народи, населявали земите на България през различни периоди, като някои от племената и народите се различават доста по между си. Траките на Омир не са траките на Херодот, а за по-късните автори да не говорим. имало е цяло келтско царство просъществувало доста години, да речем.
Всеки народ си има родова памет и си я носи през времето и пространството под една или друга форма, ако искаш да разбереш кои сме ние българите обърни се към паметта на дедите, кръвта и костите не лъжат.




А за учениците...никой не учи уроци от учебниците в днешно време, поне според мойте наблюдения. Дори имах един случай, да ме питат: " Издателството на коя партия е?". Ей до там сме я докарали с доверието в учебниците - няма такова.
цитирай
2. barin - Здравей, bulgares. Мисля, че бъ...
27.11.2018 21:13
Здравей, bulgares. Мисля, че българите на кан Кубрат са били много. Той е могъл да си позволи да изпрати като помощ на императир Ираклий голяма войска, значи е имал още два пъти по толкова, за да с защити държавата от евентуално нападение; Аспарух идва с голяма група на Балканския полуостров. Ако се приеме, че неговите около 150000 души, а защо не и повече са към 1/5, защото и другите братя няма да са останали без хора. Преди идването на лан Аспарух има следи от българи на Балканския полуостров и са споменати от византийските исрторици. Знаем за Заберган, Синдилх, Харатон и други от рода Дуло. Неправилно сме учили, че ''прабългарите" са били шепа народ. Те се заврщат по своите земи. Има и друг белег: познавали са местността около Онгъла и столицата Плиска, както и Мадарския конник. В един доклад, мисля на Динев слушах, как за подложка на Мадарския конник е поставена карта на Балканския полуостров и се получава точно очертание на трите животни, надписи и символи. Аспарух е знаел къде отива и коя част от територията е важна за него.
Поздрави!
цитирай
3. bulgares - Мисля, че българите на кан Кубрат са ...
27.11.2018 22:56
barin написа:
Мисля, че българите на кан Кубрат са били много. ... Преди идването на лан Аспарух има следи от българи на Балканския полуостров и са споменати от византийските исрторици.


Значи, ти прочете ли написаното. Защото като отговор пак трябва да го повтарям. Аз давам два автентични летописа. В първия на Комес Марцелин е описано как българите, без подготовка разбиват елитната войска на Константинопол през 499г. И ти твърдиш, че това са го направили "следи от българи"?! Във вторият анонимен равенски космограф твърди, че в Долна Мизия и Маедония живеят САМО БЪЛГАРИ? И ти твърдиш, че е бил пиян ли, та някакви "следи от българи" той ги е видял като компактно масово уседнало и единствено население у нас?! И излагаш някакви неща които са в главата ти и си чел нещо, без да дадеш и един автентичен и надежден летопис. Дай нещо надеждно като летопис или археология, за да ги признаем веднага българите на Кубрат. Във Фанагория и около нея е доказано с летописи на евреи и археология, че по това време не е имало никакви българи, камо ли някаква огромна държава България.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bulgares
Категория: История
Прочетен: 125832
Постинги: 41
Коментари: 207
Гласове: 255
Архив