Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.09.2018 21:05 - За братските общности
Автор: svetlina551 Категория: Други   
Прочетен: 984 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 29.09.2018 21:26

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg




                                                     За братските общности


                                     Едно трябва да знаете:          - Да се радвате, че ви има.          - Да вярвате в Божия промисъл и    
          да чувствате със сърцето си, с кого трябва да вървите по избрания от вашата душа път. Не се предоверявайте на никого, защото вие, само вие сте творци на вашата реалност! Вие и само вие сте тези, които ще сеете и ще берете плодовете от своя труд. Не разчитайте някой друг да ви прави щастливи и да ви облагодетелства. Изборът и решенията, които взимате касаят само вашата душа. Това, че по жизнения път не сте сами, означава само, че сте части от Цялото. Нима кракът може да се сърди на ръката, че не върви като него по земята? Нима краката биха искали главата да върви по земята, а те да се реят в небесата? С други думи, всеки е на своето място и като част от Цялото, изпълнява своите задачи.

И така, искате братски живот, искате хора, на които да разчитате в добри и лоши моменти; готови сте за изпитанията на живота, каквото и да ви предложи той.

На думи е лесно, но на практика възможно ли е? - някой ще попита?

Какво означава общност? Първо, това са хора, събрани на едно място.

Второ, това са хора, които имат една цел. - ще каже този, който иска това. Защото може да има общости, в които има хора с различна крайна цел. Струва ли си да си в общност с хора, които не познаваш?

Нима е възможно да опознаеш някой? Та, ние цял живот опознаваме себе си. - ще допълни някой. Какво излиза, че при всички случаи, при сбор на хора, които не познаваш, рискуваш да достигнеш крайната си цел.

Каква е крайната цел?

Живеене на едно място, с общи средства на хора с различно ниво на съзнание (Готови да проявяват Любовта. - някой ще допълни), с желание за постигане на крайната цел.

Следва въпросът: Каква е тя, обща ли е?

Ако крайната цел е оцеляване само, такъв братски живот е напълно възможен, ако всички са с ясно съзнание, че трябва да проявяват заложеното в тях добро, независимо дали получават компенсация за това. Ако крайната цел на хората, които искат братски живот са хармонични отношения т.е. живот в Любовта, се изисква хората, които са събрани в общност, да разбират живота по един и същи начин. Възможно ли е това, в сегашните условия на тези времена, които някои наричат последни? Друг е въпросът, дали са последни и ако са последни, за кой и за какво?

И така, възможен ли е братски живот с малко по-висока от оцеляването на общостта цел? Напълно възможно, ако тези, които се събират в такава общност са наясно, че на първо място слагат благото на общността, на Цялото. Дали ще живеете в такава общност, в каквато да е общност или всеки, където го е сложила съдбата в настоящия момент или където сам се е сложил в резултат на решенията си, на свободния си избор, важно е едно:

Бъдете водени от ясното съзнание, че Бог е над всичко!

Може да ви трябват хиляди години да разберете, че сте част от Цялото и каквото се случва с вас, се отразява и на другите. Дали ще живееш в родови имения, дали ще чувстваш взаимопомощта или егоизма на другите, важно е какво мислиш, какво чувстваш и какви са действията ти. Личната ти отговорност към себе си и другите, са определящи за мира в душата ти и радостта ти от живота.

На пръв поглед всичко е ясно: "Дайте  да дадем!" - викат всички в един глас, а всеки е готов да придърпа чергата към своето огнище. Дори и да не е точно така, за да не изпаднем в противоречие ще кажем, че не всеки е готов да служи на Бога в пълнота.

Какво ще рече това?

- Да даде път на Божественото да се проявява и да знае, че във  всеки един момент избира на кой господар да служи.

Та, да си дойдем на думата! Дошъл ли е моментът за братски общности? Нека всеки се определя, какво иска и с кого го иска! Тогава и само тогава, след много лутания, пертурбации, които са допустими, е възможно да намериш своите хора и своето място под небето. Ако се съберат хора с различно ниво на съзнание, неминуемо ще има дрязги. Също, както малките деца играят, но имат нуждата от напътствията и опита на възрастния близък, така и на хората с по-ниско ниво на съзнание им е трудно да се хармонизират с по-издигнатите в духовно отношение души.

- Това е от ясно, по-ясно! - ще каже някой, че ако се съберат хора със сходни разбирания, нещата, т.е. каруцата на живота по-малко ще друса по жизнения път.

Тръгнал да търси хората, които проявяват Любовта, а сам казва "Аз сега се уча на това." Дори казва - "Ще проявя Любовта, когато искам (когато ми е кеф)." Какво щеше да се случи ако от извора излизаше вода само, когато му е „кеф“? Изворът не казва: "Платете ми за това, че ви дадох вода." Какъв по-добър пример от това? Дори не си задава въпросът, заслужаваш ли да получиш от него вода? Какъв по-добър пример от това?

И така, следвайте Царския Път на Душата! Той ще ви отведе, където трябва, той ще ви събере, с когото трябва, спрете да се тревожите и да мислите за края на света, не мислете за катаклизми, мислете за радост от живота. Не мислете, как по-добре да се устроите, защото живеете в заблуда, ако си мислите, че ще намерите най-сигурното място, най-сигурните хора и вечната Любов сега и веднага. Където и да живеете, с когото и да живеете, каквото и да се случва, всеки ще извърви своя път т.е. ще мине през училището на живота. Дали ще се събирате в общности или ще живеете, както до сега, кой, както намери за добре, важно е да сте на Царския Път на Душата. Ако очакваш от другите, а не от себе си, си на грешен път. Ако много философстваш за Любовта, а Любов нямаш, наливаш от пусто в празно. Ако отдадеш всичко, което имаш, дори живота си за другите, това по Божията воля ли е? Ако отидеш в гора пълна с хищници и те те изядат, по Божията воля ли е? Съвременият човек непрекъснато претегля, кое си струва и кое не си струва, кое е добро и кое лошо, кое е правилно и кое грешно?
- Ами мислещо същество! - някой ще рече.

В този ред на мисли ще добавим следното:


Всяка душа е Светлина, тук дошла да ръзпръсква мрака.


- Че, то било лесно, бе! Светиш си и всичко ти е наред.

- Да, ама, не! Да, защото те има на този свят и това е твоята същност и не, защото душата копнее за Любовта. Защо забравяте, че вие сте тази Любов? - Но, толкова е трудно да обичаш, все не си сигурен, че другите те обичат, колкото ти ги обичаш. Търсим взаимност, търсим споделяне, търсим обмяна.

- Обичай, не чакай да те обичат! - някой ще рече.

- Но, нима може човек на всички, всичко да даде? Докато човек е жив ще се измъчва от всякакви въпроси, които сам си задава. Ако реши да повярва, че си струва да опита, ако трябва да повтори опита, да го потрети и т.н., може би тогава ще разбере, че  животът е промяна, че опитът носи знание, копнеж за ново, различно, по-добро.

Решиш да приготвиш едно ястие. Какви са възможностите, ако имаш продуктите за него? - Да вземеш на готово рецепта или да вложиш творчество т.е. да опиташ, да добавиш, каквото количество искаш от едни или други продукти и ако ти хареса резултата, се сещаш, че ще искаш това ястие и друг път. Защо дадохме пример за ястие? Защото докато живее, човек придобива. Друг е въпросът, дали придобиваш нещо, което лесно можеш да загубиш или придобиваш нещо, което завинаги е в теб, с теб, край теб.

И така, докато правите своите опити на физическото ниво, училището на живота - тук, помнете, че дали сте сам, сама или с другите, ти и само ти, е този, който решава, какво ще се случва в този твой живот. Ако търсиш баланс, с други думи - хармония на всички нива, ще те приветстваме и ще се радваме на песента на твоя живот. Ако искаш да си научен сега и веднага, си струва да припомним, че животът е ценен и че дали сте тук или там, не бързай да лапнеш залък голям. Създавай, твори, за всичко благодари, а когато решиш, с други сподели!

Спираме с нравоученията до тук и ще завършим така:


Всяка душа, тук дошла

иска или не иска е частта

и ако тя боледува

ще се намери лек и за нея.

И ако тя с Цялото се сработи,

без монго много да боботи,

тогава и само тогава,

Бог ще въздава.

Защото е казано:

"Искай и ще ти се даде!"

Но, всеки ще получава

това, което заслужава.


И така:

Докато всеки расте

едно ще разбере.


Любовта е движеща сила!


Но, дори и детето, когато всеки път реве, не всеки път получава.


Да играем играта на живота по правилата на любовта!

Да изискваме повече от себе си и по-малко от другите!

Да се трудим всеки ден и час, защото леността е смърт!

Да създаваме и творим всеки според възможностите си!

И когато се съберем, глава да наведем и да кажем:

Да бъде волята ти, Боже!

 



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: svetlina551
Категория: Други
Прочетен: 122426
Постинги: 62
Коментари: 12
Гласове: 77
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031