Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.08.2018 08:45 - вашият свят ще открие истината
Автор: bven Категория: Други   
Прочетен: 734 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

"Бог не е човешко същество. Той няма образ. В цялото великолепие на Творението, Бог е единственото същество, което няма външност, нито външна страна, нито граници. Бог е неподвижен и неизменен и се съдържа в самия себе Си. Бог не познава минало, нито бъдеще, но познава миналото и бъдещето. Бог е преднамерена енергия, като едновременно с това е Творчески Дух и Абсолютна Воля. Тези качества съществуват от само себе си и са както Вселенски, така и всеобхватни." 
  "И е написано:"Аз Съм Онзи, който Съм. Аз съм Господ и не се променям". Той съществува в Себе Си и като последица е безпределно независим. Бог не понася промените, въпреки че Творението Му е в развитие и следователно - се изменя. Бог преминава от простото към сложното, от идентичността към вариацията, от покоя към движението, от дивното към човешкото, от безграничното към крайното, от единството на единицата към двойствеността и Триединството и го прави всичко това без да променя същността Си. В загадъчното си могъщество, Той остава неизменяем във вихъра на собственото Си творение. Постоянството на Неговата неизменчивост не означава неподвижност."  "Това са все още непостижими понятия за несъвършения и ограничен ум на човеците. Но този е истинния образ на Бога." 
  "Звездният Отец е висшият Творец и Създател. Този е Неговият облик. Той сътвори Вечният Остров на Светлината и Централната Вселена. Той е Баща на всички Създатели. Образът Му е в Синовете Създатели на 100 000 Вселени, съставящи всяка Свръхвселена. Образът Му е седем пъти в 100 000 пъти. И е само Един. Той споделя с човеците и със съвършените създания, Неговите подчинени, Своята Индивидуалност, Мъдростта си, Добротата си, Обичта и Справедливостта си. Безграничната воля обаче е тъждествена само на Бога. Той избира само съвършеното. Заради това Свещеното Му Жилище е перфектно. Заради това централната Вселена с името Хавона, е съвършена. Той избира Своето развиващо се в еволюцията си сътворение. Именно заради това, един ден, природата и Вселените ще са перфектни. Защото още не са. Той избира и създава своите синове на еволюцията. Точно заради това, един ден, вие човеците и другите като вас ще бъдете съвършени."    "Бог е вечен и безпределен. Такъв е Неговият образ. Но как да ви накарам да проумеете вечността, когато не сте подготвени да прозрете обхвата на ограничените Си материални и умствени възможности? Какво знаете всъщност за вашите физически и мисловни сфери? Може би познавате само една буква в необятната азбука на собственото ви Аз. Как бихте могли да уловите тогава смисъла на идеята за Безкрайността?

Не играйте в играта на невъзможното! Едва след първото заспиване, наречено смърт, е възможно да се събудите пред прага на дивното величие. Вечността е последица на безсмъртието. Животът поражда живот. Не гледайте назад, защото никога не ще постигнете просветлението за вашето начало. Гледайте напред, макар че едва ли ще различите края. Вечността, поне засега, трябва да остане закотвена в душата ви като надежда. Във вашите развиващи се светове, Надеждата замества Вечността."  "Бог е абсолютен. Такъв е Неговият образ. Абсолютната Му същност прониква във всичко."    "Отецът е Отец. Такъв е първият и последният Негов велик облик. Във всичките Му взаимоотношения със създанията на времето и пространството, Всемирния Бог е управляван от висшето чувство: Любовта. Такова е голямото му звание: Онзи, който най-добре определя. Действията на Бога-Баща не се насочват единствено от могъществото или разума Му. Във всичко това царува Любовта. И като последица, в степента на взаимоотношенията Му с индивидуалностите на Вселената, Великият Бог е, преди всичко, любещият Отец. За Науката, Бог е Първопричината. За философията, Той е онзи, който съществува заради самия Себе Си. За религията, Той е Всемирният Отец. За Себе Си, Той е Отец. Това е голямото ни наследство, както и вашето. Това е нашето и вашето утешение. Това е нашата надежда, както и вашата.

Написано е: "Дори и силите ми да се изчерпят, до мен е Той, моят Бог-Баща и ще ме подкрепи". Блажен е онзи, който заспи като обикновен смъртен и се събуди като Син на Бога!"                                                                       из Завещанието на св.йоан 2ч, х.х. бенитес    


Тагове:   Бог,   любов,   първопричина,


Гласувай:
4



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14867168
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39042
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава