Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.01.2017 02:28 - Пресконференцията на пилето и кокошката или как кокошката стана съдия на търговската камара
Автор: apollon Категория: Други   
Прочетен: 7136 Коментари: 0 Гласове:
7

Последна промяна: 11.04.2017 13:18

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Днес едно пиле си одобри мандата, а кокошката от същия този кокошкарник се караше за последно на пилето, че мандата не му бил добър. Много пилешки и кокоши реплики бяха изговорени в стила на ко- ко -ко-Кой и установиха, че собственика на птицекланницата бил Делю хайдутин та чак дембелин. Пилето дори открило и пилешка библиотека с някакъв реликвариум от получените подаръци на други пилета, най- вече от монголски сортове кокошки и от шейха на Саудитска Арабия с подаръци от сребърни чинии и подноси. Реликвите били скъпи на пилето, защото то ги взело от предишните пет пилета, които първо взели подаръците в своите кокошкарници, а после неохотно ги върнали на последното пиле.
Сега аз нямам търпение да отскоча до София и да видя тази библиотека. Много добри пилета имаме в България, само че не са от нашата българска порода и вместо свестно да пасат и да не кудкудякат лъжливо, те първо учат уроците по актьорско майсторство, за да може повече да лъжат. Майко мила, какви лъжливи пилета и кокошки взеха да продават по магазините и медиите. Инжектират им спринцовки вода и те изглеждат апетитно, а после се пукат като балони във фурната. Ей много лъжлива кулинария има в тази държава. Затова в името на мира братя, не ходете на ресторант - няма гаранция, че ще ви включат в кулинарен експеримент с неизяснен произход на месцето.
Пилето било само и така силно се страхувало от лисицата, че по цял ден се подмокряло до шията. А злата кокошка го оставяла само и без защита. Накрая дошла добрата вещица и им хвърлила по две ябълки, за да ги превърне в златни сувенири, да ги спомири и да ги нахрани преди това с вълшебни хвърчати ябълки. Нъсъсъо или може би НЛО попречило на ябълките да фръкнат, но кокошката и пилето пак забогатяли от големия медиен интерес и решили накрая като за последно да оплескат пейзажа на своя собствен курник, за има какво да говорят по цял ден техните съгражданства. Накрая несбъднали мечтата да станат позлатени, пилето и кокошката се скарали за това кое е първично - кокошката или пилето в яйцето.
След цялата патърдия пилето остана бездомно и без кокошарник, а кокошката бе назначена за отличен съдия в търговската камера на производителлите на гнили мътоци.
imageimage
Политически сатърлък с елементи на сатира - приказки от курника










Гласувай:
7


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apollon
Категория: Изкуство
Прочетен: 14430369
Постинги: 5334
Коментари: 10421
Гласове: 19316
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031