Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.11.2015 07:47 - Рак лекувайте с артемизин в пелина
Автор: apollon Категория: Други   
Прочетен: 17704 Коментари: 14 Гласове:
7

Последна промяна: 17.02.2016 17:17

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
През 2015 китайския учен Ту Юю печели половината от Нобеловата награда за медицина във връзка с откритието, че съединението артемизин от растението Artemisia annua действа на маларийните паразити и раковите клетки посредством вътрешномолекулен пероксиден мост, който оксидира и умъртвява раковите и паразитните клетки. Този ефект се засилва още повече в присъствието на железни йони. Как става този процес?
Този анализ не присъства никъде другаде освен в тази публикация.
При разпределението си в организма артемизинът се натрупва в по-голяма степен в раковите клетки, заради засиленото кръвоснабдяване на туморните тъкани. Другата желязна съставка при борбата с рака също има свойството да се натрупва усилено в раковите клетки. Именно затова болните от ракови заболявания страдат често от анемичен синдром. Освен това в раковата тъкан е ниска активността на глутатионовата система и свързаните с нея ензими. Така при последователното поглъщане на желязо и артемизин, двете съставки се натрупват в по-голяма концентрация в раковата тъкан и там желязото освобождава пероксида като се окислява, а останалия насцентен кислороден атом атакува и умъртвява раковата клетка, предизвиквайки апоптоза - програмирана клетъчна смърт. Реакцията е еквивалентна на тази на Фентън. Здравите клетки поради добре функциониращата антиоксидантна система на глутатиона остават непокъснати, интактни и със запазени функции.
Артемизининът е съставка от сладкия едногодишен пелин, растящ като интродуцирано растение от Китай в Горнотракийската низина и открито като средство за лечение на рак и малария. На Балканите свойствата на местнорастящите пелини са известни отдавна с настойките от пелин за рани, за настинка и всякакви други болежки. Връзка от едногодишен или друг пелин се слага във виното, за да се избистри и да не се появява мътилка, поради бактерицидното действие на растението.
Артемизинът е немиришещ вътрешнопероксидиран сесквитерпен, неразтворим във вода и изцяло екстрахируем в органични разтворители. Поради това артемизинът лесно преминава през двойния фосфолипиден слой на клетъчната и ядрената мембрана и там препятства деленето, убивайки прогениторната и бъдещата ракова клетка. Артемизинът не се разтваря във вода, затова водните екстракти от листата на Artemisia annua, приети като отвара, настойка, запарка или стриване, са със спорно действие. Съдържанието на артемизин в листата достига от 0,1- до 0,4 ммол/g, докато в съцнетието артемизина достига до 1,5 при някои сортове.
Армемизинът не се произвежда в България с изключението на комбинирания препарат триактал от фармацевтичните заводи в Дупница. Но чист артемизин се предлага за България само от голямата верига Doctor"s Best(GSM за поръчка 0887077988- нямам нищо общо с телефона, просто го давам за
леснота на нуждаещите се).


image
На химическата формула се виждат двата съседни кислородни атома, които са нестабилни и при най-слабо въздействие с кофактор - в случая желязото, могат да се разпаднат и да атакуват раковия процес. Активната част на молекулата е метиленовата група, която е свързана едновременно с двата кислородни атома и една метилова група в най-лявата част на формулата. Артемизинът се свързва за ДНК чрез кислородния атом в центъра на трите пръстена като блокира 2 кодона в транскрипцията на генетичната информация и води до блокаж в деленето и растежа на клетките - две характеристики, с които рака побеждава и умъртвява човешкия организъм.
Еднаквостта на ситуацията при маларийната инфекция и рака, е че при двете отклонения от нормалната физиология съществува свръхрастеж и свръхделене на клетките.
сайтове за хумор:
https://www.facebook.com/Psihobolnica/
https://www.facebook.com/Ciganski.Biseri/?fref=ts



https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A2%D1%83_%D0%AE%D1%8E
https://www.youtube.com/watch?v=0dQvTQoENWM&list=PLFHMBObc2TFcM-z09jNpk8Qp7JKV4DzR4&index=11











Гласувай:
7


Вълнообразно


1. apollon - https://www. youtube/watch?v...
08.11.2015 00:30
https://www.youtube/watch?v=iZ9i3ewRLZ4
цитирай
2. breeze - А колко простичко било...www.vzonata.com
10.11.2015 09:50
Истинският лекар
и боец за здраве!
цитирай
3. apollon - В днешният реален свят няма зони- не ...
11.11.2015 01:43
В днешният реален свят няма зони- не заблюждавайте хората
цитирай
4. kasnaprolet9999 - Медицинският спирт е органичен ...
14.11.2015 00:03
Медицинският спирт е органичен разтворител. Значи ли, че ако направим в домашни условия спиртен извлек от сладкият пелин, то има надежда да излекуваме с него раковоболни хора.
цитирай
5. apollon - Тъй като спирта може да съдържа з...
14.11.2015 16:59
Тъй като спирта може да съдържа значително количество вода - той не винаги е идеалния органичен разтворител - най добър в този случай са кетоните и въглеводородите като среда за извличане и следователно човек би следвало да се придържа към готовите фармацевтични форми, за да има смисъл оправдаването на времето и средствата.
цитирай
6. apollon - Може да има ефект само ако се изпо...
14.11.2015 21:43
Може да има ефект само ако се използва абсолютен алкохол, който е далече от понятието медицински спирт - след неговото изпарение, прахообразната съставка би била лечебната субстанция.
цитирай
7. apollon - Подарявам една прекрасна статия за сто и една здравословни храни с доказателствата
17.11.2015 20:03
http://101foodsthatcouldsaveyourlife.answerstv/answerstv/media/files/101_foods_references1.pdf
цитирай
8. kasnaprolet9999 - Готови фармацевтични средства ...
22.11.2015 00:31
Готови фармацевтични средства казваш, но от сладък пелин има ли такива?
цитирай
9. kasnaprolet9999 - Горното е файл, а не линк и не мога да ...
22.11.2015 00:46
Горното е файл, а не линк и не мога да го отворя, ако не ми го пратиш в електронна поща.
цитирай
10. apollon - Отговарям - произвежда се в бълг...
22.11.2015 01:13
Отговарям - произвежда се в българия

от заводите в дупница

казва се триактал

линк -

http://triactal/bg/
цитирай
11. vitanco - Въпрос към apollon
19.01.2016 16:49
apollon написа:
Може да има ефект само ако се използва абсолютен алкохол, който е далече от понятието медицински спирт - след неговото изпарение, прахообразната съставка би била лечебната субстанция.


В коментар № 4 на kasnaprolet9999 е зададен въпроса : „ Медицинският спирт е органичен разтворител. Значи ли, че ако направим в домашни условия спиртен извлек от сладкият пелин, то има надежда да излекуваме с него раковоболни хора. „
От Вашия / на apollon / отговор разбирам , че може да се използва 96 % спирт. Не мога да разбера обаче – цитирам :
„ - след неговото изпарение, прахообразната съставка би била лечебната субстанция. „
Нали когато поставим в 720 мл буркан 50 грама сладък пелин и 500мл 96% спирт и го затворим добре , след престой от минимум 15 дена , трябва да ги прецедим и отделим . Течната част е спирта , извлякъл и съдържащ полезните вещества от сладкия пелин и той би трябвало да се използва като лекарство по определена схема /доза/. Останалата твърда част от сладкия пелин би трябвало да не се използва и да се изхвърли.
Моля Ви / apollon / да поясните по – подробно как бихте направили спиртен извлек / тинктура / от сладък пелин и в каква дневна доза да се взема.
С уважение : vitan_vakrilov@abv
цитирай
12. apollon - Виждам, че темата откровено ви в...
19.01.2016 17:03
Виждам, че темата откровено ви вълнува. Сладкият пелин сами по себе си не е достатъчно силна субстанция, за да може растението да се ползва директно. Нужен е 100 градусов спирт който на 100 процента разтваря сесквитерпена с лековити качества - неговата несублимирала съставка във вид на прах е лечебна. Само някои сортове - специално селектирани водят до освобождаване на 2 до 10 процентов концентрат на сексвитерпен. Дивата билка има само 0,5 процента и то главно в жлезистите власинки на кошничките на пелина. Сами разбирате, че разреждайки спирта, се разрежда неимоверно и сесквитерпена и той става в ниски нелечебни дози. Ето защо се използва концентрираната прахова форма. Не правете самолечение с дивите форми на билката. В Китай са създадени специални раси.
цитирай
13. shturec1 - Shturec1 - Уважаеми apollon
10.07.2016 17:30
След като артемизина не е разтворим във вода а в абсолютен алкохол, то следва, че този екстракт може да се консумира за лечение само от руския етнос (само те могат да пият такъв алкохол :) ) Въпросът ми е как прохообразната форма получена след екстракзията и изпарението ще се транспортира до клетките след като в организма освен водни разтвори доколкото ми е известно, изключая спирта, други органични разторители не ми е известно да достигат до клетките.
цитирай
14. apollon - Забавен коментар - би следвало р...
11.07.2016 00:46
Забавен коментар - би следвало руснаците да боледуват по-малко от настинки.

Да преминем сериозно към зададения въпрос - в организма основен органичен разтворител са мастите на клетките и фосфолипидните мембрани. Те съдържат и най-страшните отрови на тялото. Затова при слабеене организма придобива състарен вид, особено ясно видим върху лицето. Налице е спонтанна вътрешна интоксикация от най-страшните токсини на времето ни хлорсъдържащи органични съединения и крайните им окислени форми, наречени диоксини. Законът на диоксинът е следния - който страда от пъпки след ядене на месо и месни деривати, значи в тях се съдържат диоксини - обикновено пъпките са упорити, малиново зачервени, без гной, трудно зарастват и петното остава продължително, особено ако заема лицево положение и е облъчено неволно от слънцето за по продължителен период.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: apollon
Категория: Изкуство
Прочетен: 14466075
Постинги: 5335
Коментари: 10421
Гласове: 19320
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031