Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.08.2012 19:31 - Привидения на президенти се навъртат в Белия дом
Автор: ednodete1 Категория: Други   
Прочетен: 5559 Коментари: 1 Гласове:
30


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Духовете на предишни обитатели периодично навестяват официалната резиденция на президента на САЩ Барак Обама – Белият дом. Според свидетелските показания на хора, нощували по една или друга причина във височайшото сдание, там се случват необясними явления – зловещ смях, затръшване на врати, шум от стъпки или лай на кучета.

Няколко дни преди Барак Обама и семейството му да се нанесат в Белия дом, предшественикът му Джордж Буш е покрусен от кончината на 18-годишната си черна котка Индия.


Американските парапсихолози бързат да предупредят новия държавен глава, че не е изключено Индия да се присъедини към призрачното котешко присъствие във Вашингтон. Едно от най-известните привидения в комплекса от правителствените сгради е черен котарак, който периодично може да бъде видян в помещенията на Белия дом и по алеята, водеща към него.

Опашатият призрак си има прякор – Котката Демон.

Видяли го за пръв път в навечерието на финансовата криза през 1929 г.у преди убийството на Джон Кенеди, а също и преди някои други големи сътресения и трагедии. В Белия дом призракът с опашка е най-активен в тези периоди, когато президентството преминава от едни ръце в други.

Даниел Коен е автор на книгата "Фантоми животни". Неговата версия за появата на Котката Демон е свързана с 1800 г., когато имало нашествие на плъхове в Белия дом. Това наложило в сградата да бъдат пуснати десетки котки. След като си изпълнили мисията, ги изхвърлили от Белия дом, но един от тях останал завинаги негов обитател.

По черния демон е стреляно няколко пъти. Първият път такъв инцидент е описан от американските вестници през 1862 г., а вторият - през 1898 г. Куршумите обаче не отказват котака от визитите му в резиденцията на Обама.

Джена Буш, една от двете дъщери на бившия президент на САЩ, се е срещала с привидения, докато живеела в Белия дом. Тя дори твърди, че в двореца живеят милиони призраци.

"Хората ще си помислят, че съм смахната. Но аз не се шегувам. Действително съм ги чувала там. Една нощ чух от камината в стаята си пеене, някой припяваше оперна ария. Когато разказах за това на сестра си Барбара, тя не повярва, но следващата седмица, когато двете бяхме в същата стая, чухме същите звуци на пиано. Това беше мотив от 50-те", уточнява Джена.

Дъщерята на Роналд Рейгън пък е виждала призрака на Абрахам Линкълн. Много служители в Белия дом също нееднократно са се сблъсквали с този призрак. 33-ият президент на САЩ Хари Труман, който си почивал, свирейки на пиано, също бил убеден, че си има слушател.

Линда е дъщеря на 36-ия президент Линдън Джонсън. Тя разказвала, че духовете се събирали в нейната стая. А бившата първа дама на САЩ, сега държавен секретар, Хилъри Клинтън често чувала странни звуци и стъпки на невидими хора.


Духът на Абрахам Линкълн се води за стопанин в призрачния президентски дворец. Застреляли го при терористичен акт през 1865 г. в театрална ложа. Не след дълго в Белия дом започнали да виждат призрак, чийто силует много се доближавал до този на Линкълн. Най-често стоял в Овалния кабинет и гледал към "Пенсилвания авеню".

Най-много явявания на духа на Линкълн са били регистрирани по времето на управлението на Рузвелт. Андрю Джаксън, известен с прякора Стария орех, се увличал от спиритизъм. След смъртта си седмият президент на САЩ се включва към групата привидения, обитаващи Белия дом. Любовчия приживе, той си запазва привичките и като призрак. Секретарките в сградата се оплаквали, че чуват недвусмисленото му хихикане.

"През 1961 г. оправях леглото в Розовата спалня за предстоящата визита на кралица Елизабет. Наклоних се и изведнъж почувствах някакво докосване по гърба. Ръката продължи да се движи надолу и ме шляпна по дупето. Изправих се рязко, но в стаята нямаше никой. Когато чух характерния хилеж, се усетих за какво става дума и излетях като куршум от стаята", разказва една бившите сътруднички на Белия дом Лилиан Паркс. 



Гласувай:
30



1. gosho568 - Интересно - не бях чел до сега за призраци в Белия дом,
15.08.2012 19:41
от толкова много различни версии сигурно има нещо вярно...
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: ednodete1
Категория: Други
Прочетен: 1376702
Постинги: 178
Коментари: 778
Гласове: 6064
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031