Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.05.2020 11:05 - Героят на България Васил Крумов Божков
Автор: apollon Категория: Бизнес   
Прочетен: 2972 Коментари: 7 Гласове:
7

Последна промяна: 30.05.2020 08:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Защо Васил е герой на България?
България му даде да забогатее и той забогатя. Изнудваха то и той придоби прозвището Черепа, за да защити своите интереси. Всички софийски мутри построиха хотели на дюните и той реши да построи няколко. Държавата даде на Васил да стане Милиардер и той стана богат.
Къде вие виждате грешката. Аз не виждам грешка.
По-скоро гнусни политици обявявайки едрите капиталисти за грешници, прикриват своите комисионни и престъпни политически деяния.
Васил бе този, който спаси от иманяри безценни произведения на изкуствоото и даде на света да се докосне до тях, невисимо, че и сам бил могъл да се нарече авер на иманярите, защото не можеш да дружиш с един човек и да не станеш малко или много като него..
Причината всеки печеливш бизнез да загива в България е, че на върха има една акула, която източва мазнинката на всеки печеливш бизнес и е известна като Крадеца на мазнинки или още по точно Крадец на печеливши бизнеси в България. Тази акула е невиждано чудовще, защото е единствено по рода си, че трупа мазнинки, ядейки луканка в особено големи размери и когато мазнинките намалеят, ръфа фирмите и те снасят мазнинки - нечуван рекет на безнес свободата в България. Винаги политиците са се стремели да имат доходи от бизнеса, но подобен бизнес терор България никога не е познавала.
Скрил се и избягал бил в Саудитска Арабия. Ами това престъпление ли е? Спасяването на кожата нима е по-голям грях от това да запазиш мазнинката. Нима ченгетага отново не подчушнаха на Божков какво му готви тяхната старша акула. Разбира се това не пречи на акулата да баздава пари на полицаите. Но дали акулата ще плува в същите води, когато слезе от престола и кацне под обикновените приклади на Васил.  Къде ще се скрие тази акула.?
Ето защо тъй като и акулите ги е страх от Васил, аз смятам него за герой, а не акулата с мазнинките.
Да напомним, че първия изяден бизнес от акулата бе на Мишо Бората, а последни са тези на Прокопиев и Васил Божков.
Възможно е злопаметната акула да е разбрала, че вече две поредни правителства пада от власт от ръката на Васил като информатор са тайните служби. Напълно е възможно.
България в своите попилически беззакония и в законовата си бъркотия и вакуум създава капиталистически чудеса и чудовища. Но нека ви попитам ако сте нормално мислещ човек. Кой ще ви е по-симпатичен - да симпатизирате на акулата с мазнинката, която гони да изяде прасетата на замогналите се хора или този, който се спасява от акулата, без значение на неговия морал или убеждения. Нали в крайна сметка човек бяга от тази грозна хищна акула, която дирижира този абсурд.
Биография

Васил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 г. във Велинград.

Божков е български бизнесмен, сочен от списание Wprost за най-богатия българин. Известен е с прякора Черепа.

Той завършва Националната математическа гимназия (сега Национална природо-математическа гимназия) в София. Има две висши образования – специалност "Приложна математика" в Софийски университет "Св. Климент Охридски" и "Икономика на труда" в Университета за национално и световно стопанство.

Божков започва търговската си дейност през 1989 г. край софийската сладкарница "Магура", където нелегално се продават валута, антични предмети и оръжие. Скоро открива верига обменни бюра. През 1991 г. регистрира основната си фирма "Нове Холдинг", в която е най-голям акционер и от 2005 г. – председател на Съвета на директорите.

През 1991 г. Божков става съдружник с Илия Павлов и Младен Михалев-Маджо в хазартната фирма "Ай Джи Ем". Отваря казино в софийския хотел "Рила". Към 2007 г. е съвладелец на казината в "Радисън САС" и "Хемус" и на бинго зали.

В 1994 г. Божков открива Българска търговска индустриална банка (БТИБ), която през 1996-1997 г. се слива с Кредитна банка на "Мултигруп". През 2000 г. той закупува активите на фалиралата Първа частна банка.

През 2006 г. Божков купува през борсата бившия приватизационен фонд "Холдинг Пътища". Основен акционер в "Холдинг Пътища" е "АБВ Инженеринг", която пък е собственост на "Нове интернал" (дъщерна компания на "Нове холдинг"). Чрез "Холдинг Пътища" Божков изкупува голяма част от регионалните държавни пътно-строителни фирми, които преди това са били собственост на Главно управление "Пътища".

В края на 2007 г. при разпределение на излишъка на републиканския бюджет и изказани съмнения за обективността на разпределението фирми на Васил Божков взимат 47.7 милиона лева от парите, отпуснати по фонд "Републиканска пътна инфраструктура".

През 2006 г. полското списание Wprost оценява състоянието на Божков на 1 млрд. долара, през 2007 г. на 1,5 млрд. долара, а през 2008 г. на 1,35 млрд. долара.

Член е на Конфедерацията на едрите индустриалци и на Български бизнес клуб "Възраждане" от основаването на всяко от двете сдружения през 1993 и 2001 г.

През 2004 г. Божков създава фондация "Тракия" с официална цел "организиране и подпомагане издирването и опазването на културните ценности, част от българското и световното културно-историческо наследство". Неин изпълнителен директор е Кирил Христосков. Фондацията се занимава главно с излагане и обнародване на притежавани от Божков старини, но е финансирала и археологически разкопки през 2005-2007 г.

Божков притежава сбирка от антични предмети, за които Божидар Димитров твърди, че са били изнесени от България преди 1911 г. и закупени в чужбина. През 2005 г. сбирката е описана от Иван Маразов. Част от нея е излагана в Брюксел (2006) и Москва (2009). През 2011 г. в Националния исторически музей гостува изложбата "Тракия и Древният свят XV-I в. пр. Хр. – колекция Васил Божков", съдържаща 230 паметника на тракийското и гръко-римското изкуство.

Като колекционер Божков се обявява против приетия през 2009 г. Закон за културното наследство.

През 1993 г. Божков създава агенцията за спортни залагания "Еврофутбол", в която от 2002 г. като съдружник влиза гръцкият милиардер Сократис Кокалис с фирмата си "Интралот".

През 2000 г. Божков е избран за председател на Българската федерация по спортна стрелба, а през 2003 г. оглавява Българската федерация по шахмат. През 1999 г. купува ПФК "ЦСКА" АД, който впоследствие продава на Прамод Митал (4.12.2006).



Тектоничната соната номер 5 във фа минор BWV 1018: III. Adagio (Live)
Tectonic Sonata for Violin and Piano in F Minor, BWV 1018: I. Largo and III.Adagio (Live) Наричам Тектонична Соната номер 5, защото тя размества душевни пластове, така както земята разтърсва своите пластове при земетресение.
Няма по-фин съюз между пианото и цигулката, които влизат в извънмерно взаимодействие  на фона на наситен драматизъм.
От трите части на соната най-много харесвам третата част, която носи името Адажио, но първата част също не е за подценяване, защото там звукоизличането е подчинено на едно невероятно повтаряне на ритъма на сърцето следвайки закона на систолата и последващата я диастола. Позволявам си за себе си да нарека първата част Concordia Pia Pacis.
Хаосът присъства във втората част и там бурното военно действие не носи такава наслада както втъпителната и финалната част.
Тази миротворна и чиста встъпителна част претърпява пълен драматичен и финален обрат в Адажиото, което разтърсва и финално води до катарзис.

Общото между Васил и Бах е джирото, кото той изпрати на един приятел, който не слуша Бах, но пострада от Бах и стана за присмех на цялата нация.










Гласувай:
8


Вълнообразно


1. kvg55 - apollon,
10.05.2020 12:07
Той също е герой на капиталистическия труд.
цитирай
2. apollon - ДА, мазния герой на трупането на ...
10.05.2020 12:15
ДА, мазния герой на трупането на мазнинка или Герой на хибернацията.
цитирай
3. germantiger - другаря назначен за капиталист
10.05.2020 14:20
БОЖКОВ ДА ГЛЕДА ЦВЕТЯТА ОТКЪМ КОРЕНИТЕ
цитирай
4. get - До 2. apollon - Ми приятелю бледний ... айде да ни припомниш КОЙ ДАДЕ КОМАНДАТА ЗА ДЕМОНТАЖ НА КОМУНИЗМА - ъм?
10.05.2020 14:26
apollon написа:
ДА, мазния герой на трупането на мазнинка или Герой на хибернацията.


Айде да проверя, и по отношение на ВТОРОТО?
По чий план(идейни разработки) бе ПРОВЕДЕНАТА ШОКОВАТА ТЕРАПИЯ - Давам имена-жокери:
а) Робърт Максуел
б) Ричард Ран
в) Роналд Ът
г) Анатолий Чубайс
д) Егор Гайдар
е) други непосочени ...?
цитирай
5. apollon - A, я виж ти, трогнал съм Ви. Еми като ...
10.05.2020 15:10
A, я виж ти, трогнал съм Ви.

Еми като цяло съгласен съм със всички най-вече с точка е). Що се отнася дали някой би гледал цветята от към корените им, бих казал че противник като Васил не е за подценяване. Той е хитър и подмолен, разумен и решителен. Даже и под граждански арест в СА, той е далеч от мазнинката. Не виждам кой би могъл да го уазви. Той по-хитър от преследвачите си.

http://nikolaigatzev.blog/politika/2020/05/10/nekazanoto-ot-vasil-bojkov-v-interviuta-i-razgovorite-mu-s-v.1709978
цитирай
6. dobrodan - Всичкото това щеше да е вярно, ако
10.05.2020 21:12
си беше плащал данъците. Или поне част от тях.
цитирай
7. apollon - Комисията по хазарта бе създала две ...
10.05.2020 23:04
Комисията по хазарта бе създала две схеми и човека си избрал втората схема.
Ми то да плащаш на този шефа на КХ по 10 000 лева на ден си е доста тежко бреме. Легализираните дотации на държавните служители правят нещо съвършено за това как парите на
данъкоплатеца да се загубят без следа.


Нещо повече, аз предлагам да сложат втори тотомилиардер, който да продължи да краде парите на Българите - това го искат самите клиенти.
Така поне този бизнес няма да загине в България.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: apollon
Категория: Изкуство
Прочетен: 14465990
Постинги: 5335
Коментари: 10421
Гласове: 19320
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031